Selv om de verste restriksjonene er opphevet og sommeren har festet taket på Østlandet, fortsetter Verdens Helseorganisasjon (WHO) og våre egne helsemyndigheter å male på det samme narrativet om at veien til en frisk fremtid går gjennom et vaksineprogram mange synes skurrer. Kveldens gjest, Dr. Jørn Eikemo, er en av dem.

Skal vi dømme etter antall leserhenvendelser til Document, vi er oppe i flere hundre daglig, så er det mange som føler dette. Vi har ikke tid eller ekspertise til å gå igjennom alt vi får av tips og henvendelser, ofte vedlagt videoer som vi ikke har den minste mulighet til å verifisere på noe som helst måte. Men, det gir oss et klart inntrykk av at mange er mer redde for vaksinene enn for selve sykdommen.

Hovedstrømsmediene følger det rådende narrativet og gir sjelden folk anledning til å ventilere sin usikkerhet eller å komme med motforestillinger. Men det finnes unntak. Her er to eksempler på dette:

For få dager siden gjenga Dagbladet en uttalelse fra den danske overlegen og professor i mikrobiologi, Niels Høiby, som først sto på trykk i Berlingske (bak mur):

– Covid er ikke farlig lenger. Det er bare behov for restriksjoner der det oppstår lokale smitteutbrudd, og ikke generelt for befolkningen nasjonalt. Alle de menneskene som er utsatte, i tillegg til helsepersonell, er vaksinert. (Dagbladet)

Så har Nettavisen gitt spalteplass til en debatt, som ble innledet i forrige uke med et åpent brev til partiet Venstre, der artisten Anna Liljenroth Norstad, stilte flere spørsmål, hvorav det viktigste kanskje var dette:

 Synes Venstre det er betimelig, riktig og klokt å kalle borgere som er skeptiske til vaksinen/ikke ønsker å ta vaksinen for «utskudd», og da spesielt siden det er frivillig å ta vaksine i Norge?

Denne uken svarte Ane Breivik, som er 2. kandidat til Stortinget for Venstre i Hordaland:

Det er helt rimelig å kalle de som ikke ønsker å ta vaksinen for «utskudd»

Breivik fikk prompte svar:

Vaksineskeptikere er hverken utskudd, pøbler eller pakk

Debatten vil fortsette

For vår egen del har vi gjentatte ganger vist hvordan «korona-guruen» i USA, Anthony Fauci, har blitt drevet fra skanse til skanse, sammen med sin våpendrager og underkontraktør Peter Daszak. Sammen drev de forskning for å gjøre livsfarlige virus farligere, gjennom såkalt «gain of function». Denne forskningen var så betent at Obama-administrasjonen la ned forbud mot den i 2014. Sør i arkivet eller les denne for å forstå mer:

Sist høst ga vi spalteplass og plass på Dagsorden til The Great Barrington Declaration. Nærmere 60 tusen helsepersonell har så langt skrevet under på oppropet.

The Great Barrington Declaration signaturer per 16.07.21

Hva skal en tro?

Her hjemme har vi gjennom flere uker fulgt med på Legemiddelverkets ukentlige oppdateringer over antall vaksinerte, rapporterte bivirkninger og antall dødsfall som kan knyttes til vaksineprogrammet. Den nyeste statistikken oppdatert per 13. juli viser dette:

  • Antall vaksinerte (første dose): 3 080 159​​
  • Antall meldinger om mistenkte bivirkninger: 20 730
  • Antall behandlede meldinger om mistenkte bivirkninger: 12 552

Går vi inn i selve rapporten (PDF), ser vi at det er rapportert 1575 alvorlige bivirkninger og 197 dødsfall. Vi synes det er påfallende og ikke minst beklagelig at disse tallene, og alle rapportene og vitnesbyrdene om nordmenn som har fått ansiktslammelser og andre bivirkninger ikke kommer mer frem i norsk presse.

Se, tenk og døm selv

Det er fritt vaksinevalg i Norge, selv om noen ikke liker det.

Sist søndag fikk vi en e-post fra den norske legen Jørn Eikemo. Han ba oss innstendig om å vise en en time og 20 minutter lang video med Dr David Martin og den tyske advokaten Reiner Fuellmich. Videoen har den megetsigende tittelen «En fabrikkert illusjon», og den beste versjonen (vi har fått tips om en mengde andre versjoner av dårligere kvalitet) kan sees på Odysee.

A manufactured illusion. Dr David Martin with Reiner Fuellmich 9/7/21

Uten at vi redaksjonelt kan gå god for alle de sensasjonelle påstandene i videoen, er det bare rett og rimelig at våre seere, lyttere og lesere selv får se denne sensasjonelle samtalen mellom to av korona-narrativets viktigste, internasjonale kritikere.

Like rimelig er det da også at kveldens gjest i Dagsorden er Dr. Jørn Eikemo:

Videoen er klar så fort den er ferdig prosessert på Rumble. Følg oss der!
Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der! 

Document har en mengde bøker til salgs på våre forlagssider. Her er en dere ikke bør gå glipp av:
Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.