Ugur Sahin, CEO of Biontech. Foto: Andreas Arnold/dpa via AP.

Det har kommet flere dystre spådommer om covid-19. Vi er satt i en slags permanent unntakstilstand som selv ikke vaksinen helt kan døyve. Nå kommer mannen bak Pfizer og BioNTech-vaksinen, Ugur Sahin, med en spådom som ryster oss i grunnvollene:

Pandemien kan komme til å vare i ti år.

«The virus will stay with us for the next 10 years,» Sahin said during a Tuesday press conference, adding «We need to get used to the fact that there’ll be more outbreaks.»

Uttrykket «stay with us» betyr ikke permanente utbrudd. Sahin tror vaksinen vil sørge for en ny situasjon innen sommeren, slik at neste vinter blir mer normal. Men ingenting blir helt som før, ifølge Sahin. Også han bruker uttrykket «a new normal».

«We need a new definition of normal,» he continued, suggesting that this doesn’t necessarily mean countries will have to go into perpetual lockdown – something which could stop «by the end of the summer.»

Sahin vet ikke om det er nok hvis 60 prosent av verdens befolkning er vaksinert. Viruset vil mutere, og nye, farligere varianter er tenkelig. Da må vaksineprosenten være enda høyere. Hva dette vil koste, kan man bare spekulere om.

“This winter, we will not have an impact on the infection numbers,” he said, “But we must have an impact so that next winter can be the new normal.”

Sahin also urged caution on whether 60-70% of the world’s population being vaccinated would be enough to prevent further outbreaks.

If the virus becomes more efficient…we might need a higher uptake of the vaccine for life to return to normal.” –Yahoo News

Sahin tror at BioNTech-vaksinen vil være effektiv mot det nye muterte viruset. Han tilskriver det en relativt liten variasjon i aminosyrer.

«Scientifically it is highly likely that the immune response by this vaccine can also deal with this virus variant,» he continued. «The vaccine contains more than 1,270 amino acids, and only nine of them are changed (in the mutant virus). That means that 99% of the protein is still the same.»

Politisk pandemi

Noe av det mest foruroligende ved pandemien har vært politikernes, medienes og Big Techs villighet til å bruke situasjonen til å forandre samfunnet. Covid har vært en eneste stor demonstrasjon av bruken av en krise. Offisielt handler det bare om helse, men i realiteten handler det om politikk.

Personlige rettigheter og eiendomsrett har vært ofret på bekjempelsens alter. Politikerne har diltet etter myndighetene. Det har vært liten diskusjon. Hytteeierne måtte føre kampen alene.

Mest oppsiktsvekkende er at mediene har inntatt en ny rolle: De behandler Covid som en sportsbegivenhet. Det er noe de dekker uten å stille spørsmål. Deres mantra har hele tiden vært: Kontroll er bra for deg.

1984-samfunnet

Pandemien har løftet oss inn i 1984-samfunnet med rekordfart. Noen grep sjansen. Noen så at de hadde en unik mulighet til å skape nye realiteter: Titusenvis av småforetak har gått konkurs, mens gigantene er blitt enda større.

Det stilles ikke spørsmål ved at Jeff Bezos, eier av Washington Post, ser ut til å kjøpe CNN. Eller at Marc Zuckerberg i realiteten kjøpte det amerikanske valget: Zuckerberg pøste mer penger inn i valget enn føderale myndigheter. Valget ble privatisert.

Tenk over forandringen. Hva ville reaksjonen vært om det amerikanske valget var blitt finansiert av Coca-Cola. Det ville blitt ramaskrik. Men når Zuckerberg spytter inn over 400 millioner dollar og betaler valgfunksjonærer som kaster ut republikanske valgobservatører, skriver liberale medier at det ikke finnes bevis på valgsvindel.

Samme Zuckerberg grep aktivt inn og blokkerte en story som ødela for hans kandidat.

Samme Zuckerberg sørger for at leger som vil fortelle om sine erfaringer med covid-behandling, blir kastet ut av sosiale medier og mister jobben.

Denne revolusjonen er det ingen liberale medier som skriver om. De har nemlig skiftet side og tilhører Makten.

Nå er det vaksinen som ikke skal kritiseres. Den som gjør det, får samme behandling av Big Tech: Rett ut.

Det er dette som gjør Ugur Sahins spådommer skremmende: Forskeren og forretningsmannen – han er CEO for BioNtech – går over i rollen som samfunnsarkitekter, og mye av det som garanterer et sivilt samfunn, synes ikke å eksistere i deres verden.

I Sahins scenario vil vaksinekort bli en realitet. De som ikke vil vaksineres, vil ikke kunne gjøre en hel masse ting, som å ta offentlig transport. Ting som vi anså som utrolig for ganske kort tid siden, vil bli virkelighet.

Pandemien forrykker våre forestillinger om normalitet. Men pandemien utspiller seg ikke «rå» og ufiltrert. Den styres av en ny allianse som ser den som en gyllen mulighet. I deres verden er det liten plass til demokrati.

De har overtatt kontrollen og søker likemenn. De finner dem i Kina.

BBC kunne i dag triumferende fortelle at Kina vil gå forbi USA og bli verdens største økonomi fem år tidligere enn antatt, dvs. i 2028.

De har styrt etter Beijing i lang tid, uten at vi har merket noe. Hva skjedde, og hvordan skjedde det? Vi har fått vite at Kinas kommunistparti har infiltrert vestlige institusjoner og bedrifter. Det er snakk om 1,9 millioner partimedlemmer som har dannet celler alle steder hvor de kan påvirke og ha innflytelse.

Vesten har latt det skje, og nå ser eliten ut til å kaste seg i armene på kommunist-Kina.  Kina har sett hvordan møtet med islam, multikulturalisme og identitetspolitikk har svekket Vesten. Vi er modne for å plukkes.

Pandemien er derfor noe langt mer enn bare en helseutfordring på historisk nivå.

Det burde ikke være vanskelig å se de politiske sidene når vi vet at kommunistledelsen sendte viruset ut i verden med vitende og vilje. Medier som BBC og NRK sørger for at vi glemmer dette faktum, og manøvrer oss inn i en posisjon hvor vi hilser Kina velkommen og gir mening til den gamle betegnelsen «Midtens rike».

 

Man Behind Pfizer Vaxx Warns COVID-19 ‘Will Be With Us For The Next 10 Years’

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.