Nytt

Mishandlingen startet etter at paret holdt hender. Foto: Polisen

Et homofilt par ble slått ned og banket av tre syriske menn på Göteborgs sentralstasjon i april i år. Motivet for mishandlingen var parets legning.

Det homofile paret passerte de tre mennene på vei fra toget en aprilkveld. En av de homofile mennene, som selv snakker arabisk, forklarte at de tre mennene ropte diskriminerende kommentarer til dem i forkant av konfrontasjonen. En av de syriske mennene spurte om hans mor var stolt av han, før de angrep paret med slag og spark mot ansikt og kropp.

De tre syrerne, som hevder å være 23, 21 og 21 år er nå dømt for overgrep, ifølge Göteborgs-Posten.

Göteborgs tingsrätt slår fast att motivet för misshandeln var att kränka offren för deras sexuella gärning. Den ene syriern förnekade dock att så var fallet.

– Händelsen handlar att han snackar skit om mig och min heder, sade syriern i förhör om en av de misshandlade homosexuella männen. (Fritatider.se)

To av mennene fikk betinget dom med samfunnsstraff i henholdsvis 100 og 120 timer. Den tredje, en av 21-åringene, blir dømt til tre måneders fengsel fordi han begikk overgrepet i prøvetiden, han har som følge av en tidligere dom. Flere av mennene har syrisk statsborgerskap, men får likevel bli i Svergie.

Männen höll hand på Centralstationen – misshandlades av trio

Kjøp Klanen her!