Mandag ble opposisjonsleder Maria Kolesnikova tatt på gaten i Minsk. Nå skal også Maksim Znak være ført bort av maskerte menn. Foto: REUTERS/NTB Scanpix

Opposisjonen i Hviterussland sier advokat Maksim Znak, ett av medlemmene i det såkalte koordineringsrådet, er ført bort fra kontoret sitt av maskerte menn.

– De gikk inn i en varebil og kjørt av gårde, sier staben til den fengslede opposisjonsrepresentant Viktor Babriko til nyhetsbyrået Interfax. De var sammen med Znak da han ble tatt, skriver svenske TT.

Politiet i Hviterussland sier de ikke kjenner til den angivelige pågripelsen av Znak, melder nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters.

– Det har dannet seg et mønster. Løslat Znak umiddelbart!, krever Den norske Helsingforskomiteen i en Twitter -melding.

Mandag ble en av de fremste opposisjonsfigurene, Maria Kolesnikova, tatt på gaten i Minsk. Dagen etter ble hun fraktet til grensen til Ukraina. Hun rev i stykker passet sitt for å unngå å bli sendt over grensen, sier to av hennes allierte. Politiet påstår at hun ble arrestert da hun selv forsøkte å forlate landet.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.