Utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer sanksjoner mot personer som er involvert i «menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse» i Hviterussland. Foto: Nicholas Kamm / AP / NTB scanpix

Utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer sanksjoner mot personer som er involvert i «menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse» i Hviterussland.

I en uttalelse fordømmer Pompeo meldingene om bortføringen av opposisjonspolitiker Maria Kolesnikova og to andre opposisjonelle.

– USA vurderer sammen med våre partnere og allierte ytterligere målrettede sanksjoner for å stille de som er involverte i menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse i Hviterussland til ansvar, sier Pompeo.

– Vi ber hviterussiske myndigheter om å avslutte voldsbruken mot sitt eget folk, løslate alle som er urettmessig fengslet og starte en meningsfull dialog med representanter fra hele det hviterussiske samfunnet, la utenriksministeren til.

Opposisjonspolitiker Kolesnikova befinner seg i forvaring i hjemlandet etter å ha blitt kjørt til grensen mot Ukraina natt til tirsdag. Hviterussiske myndigheter prøvde å tvinge henne ut av landet, men hun rev i stykker passet, forteller to opposisjonelle som nå er i eksil.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.