Utenriksminister Mike Pompeo blir møtt av ambassadør Robert Wood Johnson ved ankomst til London mandag 20. juli. Foto: Hannah McKay/Reuters/Scanpix

Storbritannia stanset mandag utleveringsavtalen med Hongkong siden byen ikke lenger har noen autonomi. Det fikk den kinesiske ambassadøren til å true med mottiltak.

Utenriksminister Mike Pompeo ankom London mandag kveld og skal ha møter tirsdag. Det kan komme flere ubehagelige nyheter for Kina.

USA innførte mandag sanksjoner mot elleve kinesiske foretak.

USA har innført sanksjoner mot elleve kinesiske selskap som følge av Kinas behandling av uigurene, ifølge det amerikanske handelsdepartementet.

USA anklager i likhet med andre vestlige land og menneskerettighetsorganisasjoner Kina for å ha internert minst 1 million uigurer og andre muslimer i Xinjiang-provinsen.

I en uttalelse fastslår USAs handelsdepartement at de elleve selskapene det innføres sanksjoner mot er implisert i de angivelige menneskerettighetsbruddene i provinsen.

Ifølge uttalelsen innebærer menneskerettighetsbruddene blant annet undertrykkelse, utstrakt bruk av vilkårlige fengslinger, genetiske analyser og tvangsarbeid. (NTB)

Et følsomt tema er. at amerikanske teknologiselskaper har hjulpet Kina med utviklingen av teknologi som brukes til å overvåke innbyggerne.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.