Dette bildet tatt 4. juni 2019 viser en mann som går forbi en skjerm som viser bilder av Kinas president Xi Jinping i Kashgar i Kinas nordvestre Xinjiang-region. Kina har massiv sikkerhetsinngrep i Xinjiang, der mer enn en million etniske uigurer og andre for det meste muslimske minoriteter antas å bli holdt i et nettverk av interneringsleirer som Beijing beskriver som «yrkesfaglige utdanningssentre» med sikte på å styre folk borte fra religiøse ekstremisme. Foto: Greg Baker / AFP / NTB Scanpix

Kina har innført sanksjoner mot flere amerikanere etter at USA innførte sanksjoner knyttet til anklager om menneskerettighetsbrudd i Xinjiang-provinsen.

Det er en rekke kongresspolitikere, samt USAs reisende ambassadør for religionsfrihet, Sam Brownback, som får sanksjoner ilagt mot seg.

Kongressgruppa Congressional-Executive Commission on China, som består av medlemmer fra begge de amerikanske partiene, samt senator Ted Cruz, skal være politikerne som rammes, ifølge det kinesiske utenriksministeriet.

Sanksjonene kommer etter at flere kinesiske embetsmenn nå har fått visumnekt til USA og sine aktiva i USA frosset. Sanksjonene fra begge sider er et ledd i konflikten om menneskerettighetsbrudd mot uigur-folket i Xinjiang-provinsen nordvest i Kina.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.