Sian-leder Lars Thorsen vakte mye sinne med sin Koran-brenning i 2019. 

Ikke alle synes ytringsfriheten bør strekke seg like langt. For Islamsk Råd går grensen ved brenning av Koranen. Denne boken skal etter Islamsk Råds mening være hevet over den type kritikk og ytringer. De hevder likevel å være for ytringsfrihet.

Ifølge Klassekampen kommer Islamsk Råd Norge (IRN) med synspunkter på Koran-brenning i et innspill til regjeringens arbeid med en handlingsplan mot muslimhat. Denne planen er ventet senere i høst.

IRN mener at de som forsvarer brenning av Koranen, overser konteksten med diskriminering, trakassering og forfølgelse av muslimer i flere land.

Men samtidig som de går ut mot det som er et uttrykk for ytringsfrihet, understreker IRN-leder Abdirahman Diriye at de er for ytringsfrihet.

– Men vi mener like fullt at vi må diskutere hva ytringsfriheten skal brukes til. Vi mener den skal brukes til å søke sannhet og fremme menneskerettigheter og et godt samfunn for alle. Ikke til å mobbe og sjikanere utsatte grupper og minoriteter. Det er uheldig når ytringsfriheten misbrukes til uedle formål og krenking av andres menneskeverd, sier Diriye.

IRN ber også regjeringen avklare hva som er uakseptable ytringer.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.