Frp-nestleder Sylvi Listhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sylvi Listhaug reagerer kraftig mot at Islamsk Råd Norge krever at Norge forbyr Sian: – De må sette seg inn i hva ytringsfrihet betyr.

Styreleder i Islamsk Råd Norge, Abdirahman Diriye, sa søndag at ytringsfriheten ikke kan brukes til å mobbe og sjikanere andre eller fremme hat. Han viste til FNs menneskerettigheter.

– FN påbyr Norge å forby organisasjoner som fremmer rasisme. Det mener vi SIAN gjør, sa Diriye.

Listhaug tar kraftig avstand fra Islamsk Råds krav, og mener Diriye ikke forstår hva ytringsfrihet er.

– Det er jo en total undergraving av en viktig norsk verdi. Den handler om å forsvare andres rett til å si ting du er rykende uenig i. Alle kan forsvare det man er enig i. Det Islamsk Råd tar til orde for her, er å skrote ytringsfriheten. De ønsker å forby koranbrenning. De ønsker å forby en organisasjon de er uenige i, og det er et brudd på ytringsfriheten, sier Frps nestleder til TV 2.

Sian har hatt flere markeringer som har vakt stor oppmerksomhet de siste ukene. Voldelige motdemonstranter har gått til fysisk angrep på såvel Sians folk som politiet i både Bergen og Oslo.

Kjøp Klanen her!

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.