– Hvor er justisminister Monica Mæland, som er den øverste ansvarlige for politiet? Hvor er Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken? spør Listhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sylvi Listhaug etterlyser Monica Mæland – tre dager etter volden i Bergen er justisministeren fortsatt taus, både om angrepet mot ytringsfriheten og harde anklager mot politiet.

Mæland har ikke ytret et eneste ord om det som skjedde under Sian-demonstrasjonen i Bergen lørdag.

Frps nestleder etterlyser politiets øverste ansvarlige:

Det har snart gått tre døgn siden voldshendelsen i Bergen. Hvor er justisminister Monica Mæland, som er den øverste ansvarlige for politiet?

Det er rett og slett utrolig å se at politiet står alene i å forsvare seg mot de anklagene som nå kommer blant annet fra lokale personer i SV og Ap fordi de har gjort jobben sin.

– Hvor er Støre? Lysbakken?

Listhaug etterlyser også Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken «som vanligvis er raskt ute med å kommentere denne typen hendelser dersom noen er utsatt for denne typen vold?»

Hadde de vært tyst dersom angrepene var rettet mot en antirasistisk organisasjon? Tausheten er påfallende. Dette handler ikke om SIAN men om ytringsfrihet og om å stå opp for politiet.

Frp gir politiet full støtte for deres håndtering av voldelige demonstranter i Bergen, skriver Sylvi Listhaug.

Bruk av tåregass er en relativt moderat form for maktbruk når demonstrasjoner blir voldelige og politiet må gjenopprette lov og orden.

Jeg hadde forventet at Monica Mæland med en gang gikk ut og forsvarte politiets håndtering av aggressive og voldelige demonstranter. Det er oppsiktsvekkende at hun er taus på tredje døgnet.

https://www.facebook.com/listhaugfrp/posts/1504027226435498

 

Mæland: – Full tillit til politiet

Til Nettavisen sier Mæland at hun tirsdag har hatt møte med politidirektøren om det som skjedde i Bergen.

‭- I dag har jeg hatt møte med politidirektør Benedicte Bjørnland, hvor vi blant annet har snakket om hvordan politiet arbeider for å håndtere demonstrasjoner som den vi så i Bergen på lørdag, sier justisministeren, og sier at hun har full tillit til politiet.

Mæland sier at hun vil følge opp saken, og at hun har bedt politidirektøren vurdere om politiet har de hjemlene og verktøyene de trenger.

– Jeg vil fortsette dialogen med politidirektøren, sier hun

Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere saken.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!


Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.