Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet har avslørt at to gutter i 13-14-årsalderen la planer om et voldelig angrep på medelever og ansatte ved en skole i Møre og Romsdal.

Planene var delt på en chat på nettet, og at de ble oppdaget som et resultat av et internasjonalt politisamarbeid.

De foruroligende chattene ble avdekket da en gutt de hadde snakket med i Manchester ble bekymret over samtalene de hadde.

– Han opplevde etterhvert at innholdet i chattene hadde en alvorlighetsgrad som gjorde at han varslet moren sin, som varslet det lokale politiet i Manchester. De varslet Interpol, som varslet Kripos som ringte oss, forteller politiinspektør Oddbjørn Solheim i Møre og Romsdal politidistrikt til VG.

– Vi kan fastslå at situasjonen nå er helt avklart slik at alle kan kjenne seg trygge, heter det i en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

De to guttene, som er under kriminell lavalder, har blitt avhørt. De har avvist at planene var reelle og har sagt at det hele var lek fra deres side.

– Politiet behandler likevel denne saken med største alvor, sier Solheim.

Saken er allerede henlagt fordi guttene er under den kriminelle lavalder. Foreldre og elever på den aktuelle skolen vil få informasjon om saken når skolen starter kommende uke.

Solheim sier de tok kontakt med guttene og deres foresatte umiddelbart, og at kriseteamet og støtteapparat fra politi og kommune har vært tett på dem fra start.

Solheim ønsker ikke å kommentere hva planene gikk ut på, men sier til VG at de ikke var helt konkrete.

– Det var ikke tidfestet, de planene som er nevnt. Det er i så fall veldig langt fram i tid, det er snakk om år, sier Solheim.

Det er gjort beslag av chattelogger og utført ransakelser. Hva som ble funnet vil ikke Solheim si noe om.

Søndag hadde politiet og kommunen et møte med foreldrene til elevene som er berørt i saken.

– Det som er godt å registrere er at det umiddelbart ble beskrevet var et behov for omsorg for alle parter, slik at man ikke begynte å stigmatisere og gjøre ting vanskeligere. Alle er innstilt på å hjelpe og ivareta guttene, sier Solheim.

Kommunedirektøren i den aktuelle kommunen sier at kommunen har tatt saken på høyeste alvor og satt i gang ressursgrupper for å ivareta de aktuelle guttene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.