John R. Bolton virker ikke akkurat som noen gledesspreder der han sitter sammen med Larry Kudlow, Mike Pence og Trump på Mar-a-Lago i Florida under en lunch for Japans Shinzo Abe 18. mai 2018. Foto. Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Vi har i helgen hørt stolper opp og stolper ned om at det langt fra var fullt hus Trumps Tulsa-møtet og at det skyldtes at ungdommer brukte Tik-Tok til å lure staben hans til å tro at det ville komme langt flere enn tilfellet var. Ha-ha!

Mediene og Demokrater fryder seg over å få gitt Trump en på tygga. De glemmer at de blottstiller seg og at velgerne gjennomskuer dem.

Når velgernes anstendighetsinstinkter slår ut, er det mediene og Demokratene som har et problem.

Bolton

Så var det boken til tidligere sikkerhetsrådgiver John R. Bolton. NRK gjør som liberale medier: Pusher den, spisser den og tror det skal gå hjem.

Men amerikanerne hører også andre ting. De hører handelsrepresentant Bob Lighthizer fortelle at Boltons gjengivelse av møtet mellom Trump og president Xi Jinping ikke stemmer. Ifølge Bolton ba Trump Xi om hjelp til å vinne gjenvalg. Men dette er ifølge Lighthizer fri fantasi. -Jeg var i det samme rommet, og noe slikt ble ikke kommunisert, sier Lighthizer.

Bolton er ikke den første som har fått Trump Derangement Syndrome, en tilstand av Trump-galskap.

Konsentrasjonsleire

Ifølge Bolton skal Trump ha sagt at Xi Jinping bare måtte bygge konsentrasjonsleire for uigurene. Jo flere, jo bedre nærmest.

Er det sannsynlig at Trump skal ha sagt noe slikt? Religionsfrihet er blitt en av hjertesakene til Trump-administrasjonen: Utenriksminister Mike Pompeo har flere ganger gått i bresjen for forfulgte troende, både uigurer i Kina – som islamske land tier om – og kristne i Nigeria – som ingen forsvarer, heller ikke europeiske land.

Er det sannsynlig at Pompeo utad skulle ta belastningen med å provosere Kina, hvis Trump på kammerset har sagt det stikk motsatte?

Svaret gir seg selv: Nei. Det faller på sin egen urimelighet. Det skulle i så fall bare en avsløring til før Trumps renomme ville tatt skade blant hans tilhengere. Det ville avslørt en kynisme tilhengerne ikke ville funnet seg i.

Hvor troverdige er de andre historiene Bolton serverer? Er de på samme nivå?

Uegnet

Bolton går for å være konservativ. Han siteres nå på at USA ikke kan leve med Trump som president. Han går derfor over til aktiv promotering av Biden.

Hva slags dømmekraft har Bolton hvis han mener at en senil 77-åring som ikke har gitt en pressekonferanse på 80 dager, er egnet til å overta? Hvor styringsdyktig er han?

Det er disse uttalelsene som får velgerne til å gi Pompeo rett: Dette er hevnporno fra et sumpdyr. (the Swamp – sumpen – er navnet på alle som kommer til Washington for å gjøre seg fete, og blir der).

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.