Utenriksminister Antony Blinken. Foto: AP Photo/Alex Brandon

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kinas hovedstad Beijing 5. og 6. februar. Ikke siden Mike Pompeos besøk i 2018 har USAs utenriksminister vært i Kina.

Antony Blinken blir den første amerikanske utenriksministeren som besøker Kina siden Mike Pompeo var der på et kort besøk i oktober 2018.

En amerikansk tjenestemann melder om det kommende besøket, ifølge nyhetsbyrået AFP.

AFPs ikke navngitte kilde sier tirsdag at Blinken ankommer Beijing 5. februar. Han skal også ha møter i Kina 6. februar.

NTB-AFP melder om saken.

Washington varslet i november at Blinken ville ta turen til Kina tidlig i 2023, men en dato var ennå ikke spikret.

Blinken skal til Kina for å følge opp diskusjonene mellom Joe Biden og Xi Jinping, opplyste Det hvite hus den gang. De to presidentene møttes på Bali i fjor.

Antony Blinken vil etter all sannsynlighet ønske å drøfte en rekke saker, som blant Taiwan-spørsmålet, krigen i Ukraina og ikke minst pandemien som stadig herjer i Kina.

De seneste ukene har Kina vært rammet av en kraftig smittebølge som følge av at myndighetene opphevet strenge koronatiltak.

Antony Blinken har møtt kineserne ved flere anledninger, men har hatt vanskeligheter med å bli hørt med sine og USAs synspunkter:

USA holdt seks møter med Kina om Ukraina, ble avvist hver gang

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.