Microsoft-grunnlegger og milliardær Bill Gates møtte fredag Kinas president Xi Jinping i Beijing.

Det er flere år siden Xi møtte en utenlandsk næringslivsleder.

– Du er den første amerikanske vennen jeg har møtt i Beijing i år, sa Xi til Gates, ifølge den statlige avisen Folkets dagblad. (NTB-AFP-Reuters)

I en video som kan ses i Wall Street Journal sier Xi videre at han alttid tenker at grunnstenen i forholdet mellom USA og Kina ligger hos folket, og at han håper Gates’ besøk kan øke aktiviteten til fordel for befolkningen i USA, Kina og hele menneskeheten.

Bill Gates nikker og smiler.

NTB gir Donald Trump skylden for det dårlige forholdet mellom USA og Kina.

Forholdet mellom landenes regjeringer er blitt mye dårligere etter at USAs tidligere president Donald Trump gikk til handelskrig mot Kina. Flere amerikanske næringslivsledere har imidlertid besøkt Kina de siste månedene.

De har kun positive ting å si om Gates.

Gates leder en av verdens viktigste veldedige organisasjoner sammen med ekskona Melinda, og han har lovet nye bidrag til kampen mot sykdommer i Kina.

Xi og Gates møttes første gang i 2015. I 2020 lovte Bill Gates lovte Bill & Melinda Gates Foundation for å love hjelp til Kina i kampen mot koronaviruset. Xi sendte senere et takkebrev til Gates.

Gates besøk i Beijing følges om noen dager opp av USAs utenriksminister Antony Blinkens, som om noen dager ankommer Beijing og skal ha en rekke møter i den kinesiske hovedstaden.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.