Taiwans president Tsai Ing-wen. Foto: Wang Yu Ching/Taiwan Presidential Office/Handout via REUTERS / NTB scanpix

USAs helseminister Alez Azar innledet søndag et tre dager langt besøk i Taiwan, som allerede er blitt fordømt av Kina.

Azar er den høyest rangerte amerikanske tjenestemannen som besøker øya siden USA anerkjente Kina i stedet for Taiwan i 1979.

I løpet av besøket skal Azar blant annet møte president Tsai Ing-wen, som er tilhenger av full uavhengighet for Taiwan og som er gjenstand for Kinas sterke mishag.

Besøket finner sted mens forholdet mellom Kina og president Donald Trumps USA er på et lavmål. Bare i de siste dagene har USA lagt restriksjoner på appene Tiktok og WeChat og innført sanksjoner mot Hongkongs ledere.

USA kaller besøket en mulighet til å lære av Taiwans vellykkede kamp mot koronaviruset og en feiring av Taiwans demokratiske verdier, mens Kina kaller besøket en trussel mot fred og stabilitet.

Kina reagerer negativt på enhver antydning til anerkjennelse av Taiwan, som Kina betrakter som en del av sitt eget territorium som en dag skal bringes tilbake i folden, om nødvendig med makt.

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.