Siv Jensen (Frp) i Stortinget under fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Da som finansminister. Nå er hun ute av regjeringen, og kritikken mot hennes lederskap er vokser i kapp med partiets sviktende oppslutning på meningsmålinger.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Ja, nå er nok nok. Og maken til den frekkhet du tok deg til i nyhetene forrige helg! Da du kritiserte de andre for pengebruk av skattebetalernes penger da de installerte glassvegger i Stortingssalen. Ja, kr 200-300 000 er litt penger. Men hva vil det koste staten pr. barn som får staten til far? Noe som dessverre ble vedtatt.

Jo, et nøkternt anslag med minstebidrag (da barn ved assistert befruktning for enslige ikke har noen biologisk far) og hjelp til befruktning, osv. tyder på iallfall 1 mill kr pr barn. Så hvis f.eks 50 enslige velger assistert befruktning, så blir det 50 mill – i beste fall. Da er ikke psykologhjelp, andre tjenester og alle senere erstatningssaker mot staten av en del barn tatt med – barn som ble nektet kjennskap til sine foreldre stikk i strid med FNs barnekonvensjon!

Det regnestykket sier du ikke noe om, Siv! Og det vil komme mange erstatningssaker fra barn som ikke fikk vite hvem sine fedre/foreldre er!

Heller sier du ikke noe om hvem som nå skal vente enda lenger i helsekøer, når dere isteden vil gi hjelp til ellers friske folk – for at de skal kunne få realisert seg selv litt mer. Det er de mest syke og hjelpetrengende som nå får svi!

Hadde du vært en ordentlig leder så hadde du sørget for at vi slapp å montere denne veggen – og spart nettopp DE pengene. Du kunne tatt hensyn til at noen i ditt eget parti mente noe annet enn flertallet, og sørget for at forholdstallet ble i samsvar med det at alle møtte. Men det er nok av tilfeller der du har styrt som en diktator i eget parti og sørget for å holde verdikonservative borte ved diverse avstemninger. Det går dessverre en rød tråd (eller svart nedoverbakke) siden valget i 2009 og «flirtingen» med saken om aktiv dødshjelp, via adopsjon for homofile til den store ulykken for landet bl.a. du påførte oss sist tirsdag!

At det skal være rom for frihet i samvittighetsspørsmål, men samtidig IKKE sørge for at trusler blir stoppet, tjener deg til liten ære. Når Frp-ere på Stortinget gang på gang blir truet eller frosset ut av sine ledere, så er det noe galt. Det er flere ganger vi ber våre representanter ta opp ting, men vi får til svar at «det orker vi ikke, for vi orker ikke mer bråk med Siv nå!»

Nå skal vi altså få oppleve at par får barn som ikke engang er i slekt biologisk med noen av sine foreldre! Og i første omgang at flere ikke har bruk for en far. (Ja, jeg skjønner ikke at mennene finner seg i det!) Og du må heller ikke tro at folk flest er enige med dere i det. Jeg har spurt mange tilfeldige og alle svarer at «det er ikke sånn vi ønsker at det skal være». Men de er oppgitte og trekker på skuldrene – for «det nytter jo ikke hva jeg mener». Det er mildt sagt forstemmende å se og høre på deg og Åshild B. Gundersen hva dere kan stå og lire av dere.

Dere har nå lagt opp til et sorteringssamfunn og gjort veien lettere for det som blir det neste om noen år: At de også velger kjønnet på barnet de ønsker seg, egenskaper, arv, osv. Ja, vi voksne husker jo utvelgelsessamfunn i 1930-årene. Det er ikke helt der enda, nei, men det kommer som en følge av dette. For om litt til så er jo det «i pakt med tiden» og noe annet vil være umoderne!

Dere har nå lagt opp til et sorteringssamfunn og gjort veien lettere for det som blir det neste om noen år: At de også velger kjønnet på barnet de ønsker seg, egenskaper, arv, osv.

Jeg hadde tro på Frp en gang og ble med i 2003. Da leste jeg hele programmet (ca 100 sider) og var enig i alt. Men nå kjenner jeg det ikke igjen. Carl I Hagen var på Bolkesjø-møtet i (det såkalte «Dolkesjø-møtet») iallfall i stand til å ta et oppgjør med utbryterne (ultraliberalistene) og kjøre frem et parti med «Liberalisme på norsk». En syntese av liberalisme, kristendom og norskdom.

Men Siv og co, dere har bare snikinnført det ultraliberalistiske igjen og nektet et hvert oppgjør. Dessuten var Frp før et parti som kunne tenke konsekvenser, men nå er dere som de fleste andre nesten bare styrt av følelser. Og når et land skal styres av følelser blir det farlig!

Jeg har hatt mange aktive (og på slutten noen mer passive) år i Frp. Men nå har du gjort meg og mange flere hjemløse hva politikk angår. Du nevnte for meg på et fylkesårsmøtet i Troms at å høre til Frp var som å høre til en familie. Vel, i så fall har du nå gjort meg og mange totalt arveløse! Jeg er IKKE med i en sånn familie lenger.

MORNA, SIV!

PS: Jeg hadde dog litt tro på Sylvi (Listhaug), men hun fornektet dessverre også at hun kjente oss (vi verdikonservative!)

Bjørn Lian er tidligere gruppeleder i Karlsøy Frp gjennom 12 år. Innlegget ble først publisert på Nordnorsk Debatt, og er gjengitt med forfatterens velvillige tillatelse.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.