En sykepleier har tatt selfie iført regnponcho fra Skara Summarland. Foto: Privat.

Ved mange sykehus i Sverige er det mangel på verneutstyr. Dette har hatt uventede konsekvenser for personalet.
– Dette er helt utrolig, sier en sykepleier som nå jobber i en regnponcho fra Skara Summerland.

Mangelen på verneutstyr i helsevesenet har toppet seg under koronakrisen, og i Sverige har Landsstyret for helse og velferd gått bredt ut for å finne ubrukt utstyr, skriver svenske Aftonbladet.

Da Parks and Resorts, som driver blant annet Gröna Lund, Skara Sommarland og Kolmården, fikk høre om dette, tok de kontakt med myndighetene og tilbød å hjelpe. Etter samtale med Landsstyret sendte de ti regneponchoer, slik at de kunne testes for å se om de ga tilstrekkelig beskyttelse. Helsetilsynet vurderte at ponchoene var gode nok, og helsepersonell ble utstyrt med sommerland-ponchoene.

– Det kan høres ut som en vits, men 1. april leverte vi 10.000 regneponchoer til Statens helsetilsyns krisehåndteringssenter, som igjen distribuerte det til sykehus og helseinstitusjoner med behov, sier Annika Troselius, informasjonssjef i Parks and Resorts til Aftonbladet.

– En skandale

Sykepleiere ved Karolinska Hospital i Huddinge jobber nå iført regnponchoer fra Skara Summerland.
En ansatt som Aftonbladet har vært i kontakt med sier at dette er en «skandale» og stiller spørsmål ved om regntrekket virkelig er trygt nok.

– Vi har hatt en ansatt som har klippet vekk hettene på alle ponchoene og kuttet opp ryggene slik at vi kan knyte dem, sier personen som tror at mange av kollegene nekter å jobbe i en regnponcho.
– Dette er helt utrolig. I dag fikk vi noen bokser med riktig utstyr, men vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Vi løper til sentrallageret flere ganger om dagen, men de kan ikke dele ut noe fordi det må være nok for alle avdelinger, sier sykepleieren til Aftonbladet.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!