Massimo Galli. Stillbilde: TV2000 / YouTube.

«Jeg håper at vi klarer å kvitte oss med dette viruset innen tre måneder etter innføringen av visse regler», sier Massimo Galli, som er infeksjonsoverlege ved sykehuset Sacco i Milano i et intervju med den italienske tv-kanalen TV2000.

Dette går ikke fort over, sier Galli, som ikke føler for å estimere når smittetoppen blir nådd.

Agenzia Giornalistica Italia (AGI) siterer overlegen:

«Sett fra et epidemiologisk synspunkt er vi ikke i stand til å ha absolutt tillit til databaserte estimater av tidspunkter for når smittetoppen inntreffer.»

Galli slår altså kaldt vann i blodet på enhver som setter sin lit til prediksjonen om en smittetopp innen den 25. mars, som et tverrfaglig forskerteam ved Universitetet i Genova offentliggjorde tirsdag.

Overlegen minner om at det i henhold til kinesiske data gikk to måneder fra tiltakene ble iverksatt i Wuhan til spredningen kom under kontroll, og formaner befolkningen til tålmodighet.

Det italienske undervisningsdepartementet har nå begynt å planlegge i samsvar med et scenario der skolene ikke åpner igjen før etter sommerferien, melder Corriere della Sera fredag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂