Fra en gudstjeneste i Basilica Santa Croce i Firenze. Foto: Alexmar983 / Wikimedia.

Italias regjering har søndag utstedt et dekret som suspenderer alle gudstjenester og religiøse sammenkomster i sin alminnelighet frem til 3. april, skriver den italienske avisen Avvenire.

Den italienske bispeforeningen (CEI) har tatt dekretet til etterretning, og kunngjør at gudstjenestene er innstilt i hele landet. «Det smerter oss, men Kirken må gjøre sitt for folkehelsen», heter det i en kommentar.

Det siktes naturligvis til koronaepidemien, som i skrivende stund har krevd 366 liv i Italia. Sør-Italia har hittil ikke vært særlig hardt rammet, men forsiktighetsregelen vil altså gjelde der også.

Suspensjonen gjelder dessuten seremonier i forbindelse med begravelser, skriver Corriere della Sera. Begravelser vil finne sted, men seremonier må skje ved graven, og ikke inne i kirken.

Pave Frans vil fra i morgen strømme sine private morgengudstjenester fra Santa Marta i Vatikanet. Den hellige stol har forøvrig bestemt at også Vatikanmuseet stenger frem til 3. april, men Peterskirken forblir inntil videre åpen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.