En vaksinedose settes på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er meldt inn 2.215 meldinger om mistenkte vaksinebivirkninger. Overlege Sigurd Hortemo tror flere er tatt på senga av hvor kraftige bivirkningene er.

Av meldingene om bivirkninger som så langt er sendt inn, er 1.204 behandlet. 208 regnes som alvorlige, mens 996 er mindre alvorlige. Statens legemiddelverk mener ingen av meldingene gir grunnlag for å endre vaksinebruken.

Flertallet av meldingene omhandler svært vanlige og ventede bivirkninger, som smerter på stikkstedet, hodepine og generell uvelhetsfølelse.

– Mange meldinger om disse kjente bivirkningene kan tyde på at flere ikke var forberedt på hvor kraftige disse reaksjonene kunne være. Bivirkningene kan være ubehagelige, og det er ikke uvanlig at man føler seg så syk at det er nødvendig å være hjemme et par dager fra jobb, sier overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket.

Ifølge Legemiddelverket får de yngre ofte en mer kraftig respons på vaksinen. Det er ikke sammenheng mellom bivirkninger og vaksinens effekt.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.