Legemiddelverket har mottatt 32.324 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksine. 2.786 er klassifisert som alvorlige, 152 flere enn i forrige uke.

Av de 32.324 meldingene om mulige bivirkninger er 17.407 av meldingene behandlet. 2.786 er klassifisert som alvorlige, og 14.621 er klassifisert som lite alvorlige, opplyser Statens legemiddelverk.

Hendelser etter vaksinasjon meldes på mistanke, og derfor er det ikke gitt at det er noen årsakssammenheng, opplyser Legemiddelverket.

Per 14. september var det satt over 7,3 millioner doser med mRNA-vaksinene i Norge, og det er meldt 296 mistenkte tilfeller av blodpropp etter vaksinering med disse vaksinene.

– En stor andel av den voksne befolkningen er nå vaksinert. Siden blodpropp er en relativt vanlig tilstand, vil det også oppstå blodpropp i tiden etter vaksinasjon uten at det har sammenheng med vaksinen, sier overlege Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.