Meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksine gir ikke grunnlag for endrede anbefalinger, ifølge Legemiddelverket. Det har nå kommet 22.520 meldinger.

13.522 meldinger er behandlet, og 2.073 er klassifisert som alvorlige, ifølge bivirkningsrapporten som ble publisert torsdag.

– Meldingene vi har mottatt så langt gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger for vaksinering, heter det i rapporten.

Ikke gitt at det er sammenheng
Legemiddelverket understreker at hendelser etter vaksinasjon meldes på mistanke, og det er derfor ikke gitt at det er noen årsakssammenheng. Alle meldinger teller med i rapporten, uavhengig av om en hendelse antas å ha sammenheng med vaksinasjon eller ikke.

Det er foreløpig lite kunnskap om eventuelle langvarige bivirkninger etter koronavaksinasjon. Derfor mener Legemiddelverket det er viktig at meldingene de får, er så fullstendige som mulig. Det gir dem grunnlag for å vurdere hendelsene i samarbeid med andre europeiske land.

Ønsker utfyllende opplysninger
Legemiddelverket har fått meldinger om symptomer som har vart flere uker etter koronavaksinasjon, for eksempel meldinger om langvarig tretthet – kjent som fatigue – eller hodepine. Pasienter som opplever langvarige plager, bør ta kontakt med lege som kan vurdere tilstanden og eventuelt sende en bivirkningsmelding.

– Vi ønsker utfyllende opplysninger fra dem som tidligere har meldt om plager som har vart i flere uker. Send oss gjerne en ny melding med opplysninger om symptomene vedvarer eller om de har gått over. Skriv da helst at du har sendt en melding tidligere, sier overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.