Legemiddelverket har så langt behandlet 1264 meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter koronavaksinering. 99 av dem klassifiseres som alvorlige.

– Gjennom våren kom det noen meldinger av og til. Men i juni begynte det å komme veldig mange meldinger, sier overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket til TV 2.

Det er første gang FHI og Legemiddelverket har fått meldinger om at en vaksine kan forårsake forstyrrelser i menstruasjonen til norske kvinner.

– Kvinnene som melder fra, er ikke dem som blør én ekstra dag. Noen må få behandling for å stoppe blødningene, andre har blødd i ukevis, sier FHI-lege Lill Trogstad.

FHI skal nå følge opp 60.000 kvinner mellom 11 og 80 år for å kartlegge blødningsmønstrene. Kartleggingen gjøres for å få sikre svar på om menstruasjonsforstyrrelsene skyldes vaksinen eller ikke.

– Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom menstruasjonsforstyrrelsene og vaksinen. Vi tar disse meldingene på alvor og går grundig til verks for å studere eventuelle sammenhenger, sier Trogstad.

FHI-legen har forståelse for at mange er redde, men fremhever at FHI foreløpig ikke har holdepunkter for at forstyrrelsene er farlige eller fører til permanente endringer.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.