(AP Photo/Evgeniy Maloletka/NTB)

Bergen kommune setter bruken av AstraZeneca-vaksinen på pause fram til Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket har avklart situasjonen.

Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen kommune sier til Bergens Tidende at de synes meldingene fra Danmark er såpass alvorlige at bruken av vaksinen blir satt på pause umiddelbart.

– Meldingene fra Danmark er såpass alvorlige at Legemiddelverket og FHI har et møte allerede i formiddag. Da pauser vi vaksinasjonen for å vente på deres konklusjon, sier Hansen.

– Vi tror ikke nå at denne vaksinen er blitt kjempefarlig, men de opplysningene som er kommet, tilsier at vi venter på konklusjoner fra nasjonale myndigheter, sier Hansen.

Danmark og flere europeiske land har stanset bruken av vaksinen på grunn av mistanke om at den kan føre til alvorlige blodpropper. Det er ett dødsfall i Danmark knyttet til saken.

Det er ikke påvist en sammenheng mellom tilfellene og vaksinen.

Oppdatering: Også Stavanger og Trondheim pauser vaksinering med AstraZeneca-vaksinen.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.