Illustrasjonsfoto: Tone Spieler / NTB

En person er innlagt på St. Olavs hospital etter å ha tatt koronavaksinen til AstraZeneca i Trondheim.

Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekrefter innleggelsen overfor Nidaros. Han kjenner ikke til flere detaljer om innleggelsen.

Det er 2.600 personer i Trondheim som har fått AstraZeneca-vaksinen, opplyser kommunen. Alle er helsepersonell.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Vi har fått veldig mange henvendelser til legevakta i helga. Det er både helsepersonell som har fått bivirkninger og andre som er bekymret, sier Garåsen til Nidaros.

AstraZeneca avviser økt fare for blodpropp

Vaksineprodusenten uttalte lørdag at analyser av koronavaksinen deres ikke har vist tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket har kritisert uttalelsene fra AstraZeneca.

– AstraZeneca har ikke grunnlag for å hevde at disse tilfellene ikke har noe med vaksinen å gjøre, sa Madsen til NTB søndag.

Helsearbeidere innlagt

Tre helsearbeidere ble lørdag innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine. Søndag ble tilstanden deres fortsatt betegnet som svært alvorlig.

Fredag døde en kvinne i 30-årene etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Legemiddelverket har mottatt over 1.000 bekymringsmeldinger etter at de gikk ut og ba folk varsle om mulige bivirkninger etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.