Kvinnen jobbet på sykehuset på Lillehammer. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Én av de tre helsearbeiderne som nylig ble innlagt på Rikshospitalet etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, er død.

– Dessverre hadde hun en så stor hendelse i hjernen, så livet sto ikke til å redde. Hun døde i går. Det er en frisk pasient fra før. Hun fikk all intensivbehandling vi kunne gi på Rikshospitalet, sa overlege Trine Kåsine på Oslo universitetssykehus mandag

Kvinnen var ansatt på sykehuset på Lillehammer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at en av våre ansatte har gått bort. Våre tanker går nå til hennes etterlatte og hennes kollegaer, sier administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet i en pressemelding.

Kvinnen var blant de tre helsearbeidere som nylig ble innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine.

Sjeldent sykdomsbilde

Alle de tre skal være relativt unge. Den avdøde kvinnen var under 50 år.

– Legemiddelverket presiserer at det dreier seg om et sjeldent sykdomsbilde. De har vært en svært uvanlig kombinasjon av lavt antall blodplater, blodpropp i små og store karr, samt blødninger. Noen tilfeller med lignende sykdomsbilde er blitt rapportert i flere andre europeiske land, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

Ingen nye tilfeller

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Legemiddelverket har mottatt mange bivirkningsmeldinger de siste dagene. Per nå har vi ikke mottatt ytterligere meldinger om sjeldne, alvorlige tilfeller knyttet til blodpropp, blødninger eller lavt antall blodplater, sier Madsen.Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.