Legemiddelverkets statistikk per torsdag 1. juli viser at det er innmeldt 193 dødsfall blant vaksinerte mot korona. 11 av disse var vaksinerte under 60 år. Det er kommet i alt 1490 meldinger om alvorlige bivirkninger. Tre søkere får erstatning etter AstraZeneca-vaksinering.

Skjermdump: Legemiddelverket

De fleste av de diagnostiserte dødsfallene er registrert blant eldre.

Det er så langt behandlet 193 meldinger om dødsfall etter vaksinering. De fleste dødsfall har vært hos eldre pleietrengende sykehjemsbeboere, men Legemiddelverket har også mottatt elleve meldinger med dødsfall hos personer under 60 år. 

Fire av disse dødsfallene kom i forbindelse med Vaxzevria (AstraZeneca), som ikke har blitt satt i Norge siden 11. mars. Disse døde av              «blodpropp, lavt antall blodplater og blødninger, nå kalt trombose med trombocytopeni syndrom (TTS) eller vaksine-indusert immun trombotisk trombocytopeni (VITT).»

Det er i tillegg meldt om syv dødsfall hos personer under 60 år etter vaksinering, som ikke har vært i forbindelse med dette sjeldne syndromet. Årsakssammenhengen med vaksinering i disse tilfellene er usikker.

Erstatning

Tre erstatningssøkere får innvilget erstatning hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av alvorlige bivirkninger etter AstraZeneca-vaksinen.

Dette er de første som får medhold for vaksineskader i forbindelse med covid-19-pandemien i Norge, opplyser NPE.

Til nå har i alt 77 personer krevd erstatning for bivirkninger av koronavaksinering. 53 av dem har fått AstraZeneca-vaksinen, elleve fikk Pfizer og seks fikk Moderna. I sju av sakene er det fortsatt uavklart hvilken vaksine som ble gitt.

Åtte av sakene gjelder dødsfall. Fire av dem fikk AstraZeneca, en Moderna, to Pfizer og i to av sakene er det fortsatt uavklart hvilken vaksine de avdøde hadde fått. (NTB)

Les også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.