Gutter leser koranen ved en koranskole utenfor Islamabad. Ingen vet hvor mange barn som tvangssendes til slike skoler fra Norge, og regjeringen gjør ingenting for å hente dem tilbake. Foto: Reuters/Faisal Mahmood/NTB scanpix

Regjeringen bør svare for hvorfor bare IS-morens barn hentes hjem. Hvor er det humanitære hensynet til de 415-1.400 barna som er sendt ut av Norge mot sin vilje?

Document.no skrev fredag om de 415 barna som er sendt ut av Norge mot sin vilje. Koranskoler og voldelig indoktrinering erstatter norsk frihet for barna, og forskere frykter at opp mot 1.400 barn rammes av ufrivillig utsending. Men ingen snakker om disse barnas behov for å hentes tilbake til Norge.

Det er noe dypt urettferdig over Utenriksminister Ine Eriksen Søreides engasjement for IS-morens barn. Til NRK har Utenriksministeren uttalt seg om viktigheten av humanitære hensyn ved hjemhenting av barn.

– Det har ikke vært et ønske fra regjeringen å bidra til retur av voksne som har slutta seg til IS. Men når det var nødvendig for å hente hjem et antatt sykt barn, gikk Høyre, KrF og Venstre inn for en ekstraordinær assistanse, uttalte Eriksen Søreide.

Ingen hensyn til barn som er alene

Utenriksministeren og regjeringen for øvrig bør uttale seg om hvorfor de ikke vurderer at det er nødvendig med ekstraordinær assistanse til de 415-1.400 barna som er etterlatt i omsorgssviktende forhold i utlandet. I motsetning til IS-moren står disse barna helt alene, de har ikke advokater eller pressekorps på slep.

– Det er et alvorlig og høyt antall. Det er viktig at barn og ungdom som vokser opp i Norge har retten til å bestemme over eget liv. Ingen skal bli sendt ut av landet mot sin egen vilje, sa Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner til NRK da rapporten ble sluppet sist fredag.

– Retten til å bestemme over eget liv er en av vår tids største frihetskamper. Dette er en kamp vi må vinne, la han til.

Det er interessant at Sanner ikke kjemper kampen hardere.

Omsorgssvikten er gjennomgående

Regjeringen veier somatisk sykdom opp mot omsorgssvikt. Å bli utsatt for vold og indoktrinering er på lik linje med å bli alvorlig syk svært skadelig for liv og helse. Men det foreligger ikke noe engasjement for de voldsutsatte barna som er sendt ut av landet. Forhold i disse landene som har gitt foreldrene oppholdstillatelse er altså ikke god nok grunn til å hente barna av humanitære årsaker. Det er ikke engang god nok grunn til å straffeforfølge foreldrene som med viten og vilje utsetter barna sine for vold.

Det kan se ut til at regjeringen har en egen standard for profilerte IS-mødres barn. De barna som må klare seg uten profilering står på bar bakke, selv om deres humanitære behov utvilsomt er like presserende.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂