Nytt

Carl I. Hagen misliker politiets uvilje mot å offentliggjøre etnisitet i krimsaker, både Prinsdal-drapet og Haugerud-saken. Nå forventer han at justisminister Jøran Kallmyr (Frp) instruerer politiet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Carl I. Hagen forlanger at politiet informerer om etnisiteten til de involverte i drapet i Prinsdal i Oslo. Han forventer at justisministeren instruerer politiet.

– Nytt drap i Oslo. Politiet etterforsker, men unnlater å opplyse om den drepte og sannsynlig gjerningsperson er etnisk norsk eller har innvandrerbakgrunn. Er det et drap basert på kulturell/religiøs bakgrunn eller konflikt mellom ungdommer? Er det avdekket et ungdomsproblem eller et integreringsproblem? spør Hagen på sin Facebook.

Den tidligere Frp-lederen har merket seg politiets uvilje mot å informere om etnisitet i Haugerud-saken:

– Som på Haugerud for noen dager siden må dette besvares!

– Vi har 182 gjengangerkriminelle unge personer. Er det jevnt fordelt blant ungdommer har vi et ungdomsproblem, men hvis det er mer enn 80 prosent innvandrerungdommer har vi et integreringsproblem, skriver Hagen.

Han forventer at justisminister Kallmyr instruerer politiet.

– Dette må avklares og jeg forventer nå at vår Jøran beordrer avklaring av dette. Nok er nok! Politiet må Instrueres om å offentliggjøre identitet og bakgrunn!

Les også