Sakset/Fra hofta

Illustrasjonsfoto.

Den grove mishandlingen av de to voksne mennene på Haugerud nyttårsaften har rystet folk i hele landet. Documents nyhetssak om det tilsynelatende umotiverte overfallet har vakt stor oppsikt. Det er lenge siden vi har registrert så høy trafikk på nettsiden vår.

I tillegg er saken nå delt 18.400 ganger på sosiale medier.

Samtidig har det vært helt tyst fra både politi og etablerte medier som NRK, VG, TV 2, Dagbladet, Nettavisen, Aftenposten, osv. Til tross for at det nå har gått fem døgn siden overfallet.

Folk er opprørt, både over den stygge volden og fortielsen, men på Haugerud og Trosterud oppleves det naturlig nok enda sterkere. Der bobler raseriet under overflaten.

Jørn Tysnes er en av dem som har stukket hodet frem, og som holder tungen rett i munnen. Vi siterte ham (fra hans Facebook) i vår første sak.

Han kjenner de to som ble mishandlet, ja forsøkt drept, ifølge Tysnes.

Lørdag kveld publiserte han et nytt innlegg. Vi republiserer det her i sin helhet:

Jeg er gjengitt i Document. no (skjermdump fra fb) idag i forbindelse med drapsforsøket på 2 av mine venner fra Haugerud, som var på vei hjem fra nachspiel i Lutvannsveien på nyttårsaften.

Dette er en svært stygg voldshendelse som politiet foreløpig har lagt lokk på. Det er avskåret øre, utslåtte tenner, spark mot hodene som forårsaket indre blødninger, brukket ben, brukne ribbein osv. De ble angrepet bakfra av en gjeng på 10-12 personer i ganske ung alder. Saken er under prioritert etterforskning, og en uttalelse kommer mandag.

Jeg vil bare meddele at jeg ikke har tatt kontakt med dette nettstedet (doc.), men er gjengitt fordi jeg har engasjert meg i saken. Det kunne vært meg – for jeg var invitert på det samme nachspiel et etter at Haugerud Kro stengte på nyttårsaften, og det gjør meg jævlig forbanna.

Folk er DRITT LEI disse voldelige og rasistiske gjengene som gjør bydelene våre utrygge. En grense er tråkka over nå. Nå er det faen meg nok.

Det er forøvrig pakistanere vokst opp i Alna og Furuset bydeler som driver Haugerud Kro, og disse har også mottatt trusler fra gjengene. Vi som bor her trives stort sett, og vi er interessert i å ha kroa vår, som er 40 år i år, i fred. Gjengene her plukker ut ofre som har tatt noen pils på nevnte Kro, og flere ransforsøk er avverget.

Jeg vil be alle som er sosiale i bydelen om å komme og støtte Ali&co som superhyggelige eiere, så vi kan ha vårt sted som en framtidig møteplass, med fotball og trav på skjermen, levende musikk og karaoke i helgene, og Petter Bøckmanns sportsfrie quiz 4.hver torsdag.

Og hvor er foreldrene til disse barna og ungdommene?

Vil bare avslutningsvis fortelle at også HIFs formann Dag Endal, aktiv SV-politiker i bydelen, også er referert til på Document idag. En mann som har gjort enorm innsats for at Haugerud /Trosterud /»Lutvann skal være et godt sted å bo. Han har også forstått alvoret nå. Verden er ikke alltid så rosenrød som SV vil at den skal være. Dessverre.

PS.. OM jeg vil at Document skal fjerne innlegget mitt? Nei, jeg kjemper til døden for ytringsfriheten. Om det er Steigan eller Document. Klassekampen eller Gjallarhorn. Desverre er ikke den politiske venstresiden med i den kampen lenger. Og derfor er heller ikke jeg med på venstresiden.

PS: Les gjerne kommentarfeltet under Tysnes’ innlegg. Flere interessante betraktninger og diskusjoner.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Les også