Fra markeringen på Haugerud mandag kveld.  Foto: Heiko Junge / NTB

En gruppe mennesker fra lokalmiljøet møtte opp på Haugerud i Oslo øst, for å ta avstand mot vold og støtte et trygt lokalsamfunn. Det fremgår ikke hvem markeringen er rettet mot.

Ulike strøk og nabolag på østkanten i Oslo har gjentatte ganger vært rammet av grov vold, ofte er våpen blitt brukt.

Document har omtalt flere slike saker.

Mange vil mene at det er på høy tid at lokalbefolkningen og lokalt næringsliv og organisasjoner engasjerer seg, og står opp mot dette uvesenet som truer dere nærmiljøer, deres trygghet, deres barn og som også skader næringsdrivende i områdene.

På Haugerud, et ofte område som ofte er i mediene i slike sammenhenger, ble det nå tatt et slikt initiativ til å si stopp.

Markeringen fant sted på utsiden av en sushirestaurant på Haugerud senter. Den siste tiden har det vært trusler, vold og hærverk mot restauranten.

Flere lokale lag og organisasjoner deltok i det som var en markeringen med bruk av lys.

NTB opplyser at det var ca. 200 fremmøtte, et vesentlig større antall enn de 67 fremmøtte som er oppgitt på arrangementets egen side på Facebook. Men har kan det ha vært en del ikke-registrerte fremmøte også.

På Facebook opplyses det at noe over 30 ulike organisasjoner og politiske partier støtter markeringen, men disse var åpenbart representert med nokså få personer hver.

Med tanke på hvor mange tusen som bor i dette området, og i tilliggende områder som Trosterud, Lindeberg, Furuset og Tveita, vil enkelte mene det var påfallende få som viste interesse for å delta i en markering mot voldsutviklingen i bydelen.

 –Haugerud skal være et trygt sted å jobbe, og et trygt sted å bo for folk i alle aldre, skriver arrangørene på Facebook.

– Vi møtes for å markere at vi sammen vil jobbe mot vold og trakassering, og slå ring om nabolaget og det lokale næringslivet, skriver arrangørene på Facebook.

Det er så langt (mandag kveld) ingen kommentarer fra publikum på Facebooksiden, og det er her ikke tematisert hva denne volden kan skyldes, hvem som kan stå bak og hva som eventuelt bør gjøres med den.

Haugerud ligger i bydel Alna, nordøst i Oslo, og er kjent for nærhet til marka og fine naturområder. Men også for å ha store utfordringer når det gjelder vold og kriminalitet, ikke minst blant unge under 18 år.

Les også: 

Kaos og pøbelstreker nyttårs­aften: T-bane­stasjoner øst i Oslo måtte stenge

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.