Nytt

To menn ble angrepet og utsatt for svært grov vold av en gjeng unge helt ned i 14-årsalderen natt til 1. januar. Politiet i Oslo er helt taust om saken.

Ofrene skal ha ligget delvis bevisstløse på bakken ved Johan Castbergs vei på Lutvann da mishandlingen skjedde, melder Resett. Ingen andre medier har omtalt hendelsen.

Johan Castbergs vei er et steinkast fra Haugerud på Oslos ytre østkant. I nabolaget finner vi også Etterretningstjenestens hovedkvarter.

På Facebook skrev Haugerudbanden Fc, en Facebook-profil som trolig har tilknytning til fotballklubben Haugerudbanden, fredag om overfallet på to av deres medlemmer.

Innlegget på Haugerudbandens side ser imidlertid lørdag ettermiddag ut til å være fjernet. (Oppdatering: Innlegget er ikke fjernet, det ble postet på fb-siden Hva skjer på Haugerud/Trosterud, og der ligger det ennå.)

Men den grove voldshendelsen bekreftes av flere andre kilder. Jørn Tysnes, som har tilknytning til begge ofrene, skriver om saken på sin facebookside.

Også leder i Haugerud Idrettsforening, Dag Endal, bekrefter hendelsen: «De to ofrene ble kjørt til hvert sitt sykehus med tegn på stygg mishandling; ødelagte tenner, ribbensbrudd, benbrudd, knivkutt i øret».

Volden kan minne om et overfall i Göteborg i november: Ranere skar øret av tenåring. Politiet: – Et usedvanlig stygt overfallsran.

«Mishandlingen skjedde mens de to ofrene var liggende, delvis bevisstløse og ute av stand til å forsvare seg», skriver Endal:

Frank Hoen, daglig leder i Haugerudbanden, sier til Resett at det var flere vitner til hendelsen.

Voldshendelsen skjedde der man går inn i skogkanten ved Johan Castbergs vei på Lutvann, når man skal gå inn mot Haugerud, ifølge Hoen.

Han sier at ofrene ble angrepet av opp mot 20 personer i alderen 14 til 19 år.

Hoen har snakket med kona til offeret som fikk øret kuttet opp, og fått tillatelse til å publisere et bilde av epikrisen fra sykehuset på Facebook.

Foto av epikrisen Frank Hoen publiserte på Facebook. Foto: Privat

Politiet skal ha innledet etterforskning av saken, men overfor Resett avslår Oslo politidistrikt å svare på spørsmål. Politiet vil ikke uttale seg før på mandag, får avisen opplyst.

 
Les også