Jon Engen-Helgheim (Frp) reagerer meget skarpt på politiets taushet om den grove volden mot to menn på Haugerud nyttårsaften. Han vil kreve en forklaring fra politiet.

Engen-Helgheim mener det er meget merkelig at politiet ikke har gitt noe informasjon om en sak som har skaket opp svært mange både i lokalsamfunnet og i resten av landet.

Politiet bør ha ekstremt gode grunner til å tie, mener Engen-Helgheim, som ikke klarer ikke å se noen slike gode grunner.

– Politiet bør ha en ekstremt god forklaring på dette. Dette skal følges opp. Vi skal ha en forklaring fra politiet, og den forklaringen på hvorfor politiet har unnlatt å informere bør være veldig god, sier Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann til Document.

Han peker på alvorlighetsgraden i saken.

– Saken fremstår som meget grov, den har trekk ved seg som er grufulle. Dette er ting som vi har sett i Sverige, og det er også skikker som kan spores til Midtøsten, hvis dette med avskåret øre stemmer.

Politiet bør være tidlig ute og informere når slike ting skjer og rykter begynner å gå, sier Engen-Helgheim. Han ser ingen gode grunner til at politiet ikke går ut og informerer.

– Hvorfor er det viktig at politiet informerer?

– Det er mange gode grunner til å informere: for å stoppe eventuelle rykter, for å stoppe spekulasjoner om hvorfor politiet ikke informerer, for at folk skal vite hva som sjer, og ikke bli urolige hvis det ikke er grunn til uro.

– Nå har det gått seks døgn, og det har ikke kommet noenting fra politiet. Hva tenker du om det?

– Det fremstår som helt uforståelig. Jeg klarer ikke å finne en god grunn til at politiet ikke går ut med informasjon. Det får mange til å spekulere om dette er en type vold som er begått av innvandrere, og som man ikke ønsker oppmerksomhet rundt. Det er helt naturlig at sånne spekulasjoner kommer når politiet ikke gjør jobben sin med å informere. Informasjon fra politet om hva som foregår er ekstremt viktig. Noen ganger har politiet grunn til å holde ting tilbake, men når dette er kjent i flere medier, og spredd så mye i sosiale medier, så er det uansett grunn til å informere.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂