Minst 28 personer er drept i et luftangrep mot en militærskole i Tripoli, ifølge en talsmann for Libyas FN-støttede regjering.

Luftangrepet, som skjedde lørdag, «drepte 28 kadetter og såret flere titalls», opplyser talsmann Amin al-Hashemi for helsedepartementet til Libyas FN-støttede regjering.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, men den FN-støttede regjeringen i Tripoli har siden april i fjor vært under angrep fra opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits.

Trump advarer Erdogan mot Libya-operasjon

President Donald Trump advarer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mot å blande seg inn i konflikten i Libya.

En talsmann for Det hvite hus opplyser at Trump snakket med Erdogan på telefon torsdag. Trump skal her ha vært tydelig på at utenlandsk innblanding vil ytterligere komplisere situasjonen i Libya.

Uttalelsen fra Trump kommer etter at Tyrkias nasjonalforsamling torsdag stemte for å sende tyrkiske styrker til Libya for å støtte landets internasjonalt anerkjente regjering.

Regjeringen i Tripoli har siden april i fjor vært under angrep fra opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits.

Haftar støttes av Saudi-Arabia, Egypt og Jordan blant flere. (NTBB 2. januar)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂