Seks tyrkiske statsborgere holdes fanget av styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar, ifølge Det tyrkiske utenriksdepartementet.

Lørdag ga Haftar sine styrker ordre om å angripe alle tyrkiske skip og andre interesser i Libya. Tyrkia svarte at de kommer til å gjengjelde alle angrep fra LNA-militsen, noe de opprettholder mot dem om ikke de fangede tyrkerne slippes ut.

– En fiendtlig holdning eller angrep mot tyrkiske enheter vil bli møtt med tiltak av den mest effektive og kraftige typen, sa forsvarsminister Hulusi Akar tidligere søndag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Angrepsordre

Haftars flyvåpen har ifølge general Ahmad al-Mesmari fått ordre om å angripe tyrkiske skip og båter i libysk farvann, og militsen har også fått ordre om å behandle alle tyrkiske bedrifter og prosjekter i landet som legitime mål.

Flere tyrkiske restauranter har stengt og flere butikker har fjernet sine tyrkiske skilter i flere byer øst i Libya etter Haftars trusler lørdag, opplyser lokale tjenestemenn.

Truslene fra Haftar og hans mektige LNA-milits kommer etter at de beskyldte Tyrkia for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli.

Hundrevis drept

Haftars LNA-milits tok kontroll over det sørlige Libya etter en stor offensiv i februar, men framrykkingen mot Tripoli har stanset opp.

Opprørsgeneralens styrker kjemper mot militser som er mer eller mindre alliert med den FN-støttede regjeringen, som holder til på en strengt bevoktet marinebase i hovedstaden.

Hundrevis av mennesker er drept i angrepene mot Tripoli og nærmere 100.000 mennesker har flyktet fra sine hjem.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.