Kommentar

At outsidere klarer å vinne et presidentvalg og vinne en folkeavstemning mot alle odds, burde tilsi at det har skjedd noe politisk i hodene på folk.

Det opplagte spørsmål er: Hva har drevet frem disse svingningene? Vi ser få eller haltende forsøk på å gi ærlige svar. I stedet ser vi en flom av propaganda som handler om «mørke krefter», enten det er «rikinger» eller «nettet». Disse kreftene har lett spill med «deplorables», velgerne som er fulle av fordommer og derfor lød hundefløyta til Trump.

Hvor lenge kan denne propagandaen virke når den unngår å snakke om de virkelige grunnene til stemningsskiftet i Vesten?

Alle vet at det handler om udemokratisk innvandring – folket ble aldri spurt, og outsourcing av arbeidsplasser til Kina for USAs del. Dette har alle oppegående mennesker fått med seg.

Men ikke norske medier og norske partier. De driver kampanje mot «høyresiden» 24/7 som om alt var ved det gamle, det er det nye høyre som tester demokratiets tålegrense. At det finnes skyldes deres dårlige karakter. De må stenges ned.

Det er den fasit den brede konsensus i Vest-Europa ser ut til å komme frem til. De har gitt seg selv en begrunnelse som legitimerer undertrykkelse av divergerende meninger.

Lukket kretsløp

Vi ser nå at det lages lukkede kretsløp av medier, tenketanker og NGO’er som forer hverandre og legitimerer hverandre.

Et talende eksempel er Faktisk.no. Når mediene føler seg truet oppfinner de begrepet «fake news» og etablerer et organ som skal skille klinten fra hveten. Et organ som er finansiert av mediene det skal kontrollere, er en selvmotsigelse. Derfor er det ikke overraskende at Faktisk.no går etter Rights.no, Document.no, Resett og Fremskrittspartiet. Alt som tilhører opposisjonen.

Da Faktisk.no inngikk et samarbeid med Facebook om å verifisere ekte og falske nyheter, ble Faktisk.no en del av den nye inkvisisjonen, som bruker sin markedsmakt og teknologiske overmakt til å stenge ned meninger de ikke liker.

Dette er den virkelige pengemakten som venstresiden er på parti med, men de snakker ikke om den.

Sist uke kom nyheten om at Filternyheter.no vil samarbeide med det inkvisitoriske Expo.se, som igjen samarbeider med Hope not Hate og Southern Poverty Law Center, SPLC.

Felles for disse er at de helt uhemmet bruker rasisme og hvit nasjonalisme til å svine til politiske motstandere. SPLC svømmer i penger, og har en krigskasse på 45 millioner dollar. De går bevisst inn for å ødelegge mennesker og er selv rammet av skandaler.

Jeg tror ikke folk i Vest-Europa helt er klar over hvor giftig venstresiden i USA er blitt. Såkalt doxxing anvendes hyppig: Man offentliggjør ikke bare navn, men privatadresse og arbeidsgiver. Når det i tillegg kommer demonstranter utenfor huset eller arbeidsplassen, oppnår aktivistene deres mål: Motstanderen mister jobben eller må slutte i politikken.

Denne intimideringen av legal politisk virksomhet har pågått lenge i USA og drives også av folk innen det offentlige.

Det finnes ingen selvkorreksjon på venstresiden. I stedet står den sammen og forsikrer hverandre at de alle vasker hvitere. Nothing to see here.

Men det er tegn på at folk begynner å få nok. Da en skuespiller nylig tok til orde for å oute alle som stiller på sponsormiddagen Trump skal holde i Hollywood, slik at progressive vet hvem de skal boikotte, fikk han svar på tiltale: -Det er jo du som er en Joe McCarthy (kozmunistjegeren). Andre spurte: Hvem er egentlig fascisten her?

I 2016 sto Trump overfor et overveldende mediepres. Det er i ferd med å endre seg. Anti-Trumpmediene dummer seg ut gang på gang.

Norge

Klassekampen har alltid drevet vulgærpropaganda mot høyresiden. Det har vært flosshatter og sigarer og noen ganger har de minnet om antisemittiske karikaturer.

Det nye og alvorlige er at det ikke er mulig å se forskjell på Aftenposten og Klassekampen. Dvs Aftenposten er verre når det gjelder å promotere IS-barnas hjemkomst.

Det er noe uhyggelig ved denne empatien for IS-familiene.

Samtidig er omtalen av det nye høyre vulgærpropaganda. Jeg ser ikke seriøse forsøk på å forstå hva som foregår.

I den situasjonen Vesten befinner seg i, er dette farlig.

Ett særtrekk ved denne vulgærpropagandaen er at den ikke bryr seg om fakta. Den bryr seg ikke om det den sier, stemmer eller ikke. Ett eksempel er journalist Yohan Shanmugaratnams  artikkel i Klassekampen, Eliten bak hatbølgen.

Artikkelen er useriøs fra ende til annen.

Klassekampen skal være glad for at høyresiden ikke er like hemningsløs i sin beskrivelse av establishment. Men her er kjernepunktet: Eliten velger å stemple opposisjon som hat.

Den organiserte, systematiske stempling av motstandere som hatefulle, rasistiske, kvinnefiendtlige, islamofobe, homofobe etc. er et forsøk på bekjempe politiske motstandere ved å slå under beltestedet: De andre er ikke verdige til å delta i det politiske ordskiftet. De må stenges ned.

No-platform-tankene kommer ikke ut av intet. De er en logisk konklusjon på noe mediene og establishment ikke vil vedkjenne seg: At de står for sensur og undertrykkelse. De fremstiller synkront høyresiden som del av samme blanding av fotfolk fra lumpenproletariat og en kapitalistklasse som finansierte Hitler. Dette er venstresidens urmyte, som den har brukt siden 60-tallet.

Men nå stemmer den ikke lenger. For det er venstresiden som har de store pengene og rikingene bak seg. Det er ikke høyresiden.

De store pengene tilfalt Hillary. Obama hadde også en enorm krigskasse. Trump vant med en brøkdel av Hillarys penger.

Dette skremte eliten. De har ikke kontroll. Det vi har sett siden er en kamp om definisjonsmakten. I Europa er det anti-Trump som ruler, men i USA er de trengt på defensiven.

De har falt som offer for sin egen retorikk. Mediene har messet om Russia Collusion i 2,5 år og ikke skjønt at de skaffet seg en voldsom fallhøyde. Da skapet viste seg å være tomt, fikk amerikanere flest det med seg, men mange av mediene har fortsatt ufortrødent som om ingenting har hendt.

Torsdag kom generalinspektør Michael Horowitz rapport om tidligere FBI-direktør James Comeys 8 memorandumer. Flere av hovdstrømsmediene ignorerte det. De oppfatter ikke lenger hva som foregår blant folk.

Amerikanere liker ikke en elite som trekker opp stigen etter seg. Folk som James Comey, Bob Mueller, John Brennan, Jim Clapper, Obama og Biden: De tar vare på hverandre, gir hverandre jobber og intrigerer også mot en kandidat de ikke liker.

Amerikanerne får med seg dette. Det handler ikke om de liker Trump eller ikke. Amerikanerne hører etter noe annet: At en bestemt gruppe mennesker mener de har rett til å definere hvem som får komme til orde og faktisk også hvilke valg som skal godkjennes.

Den samme stille protesten er merkbar i Vest-Europa. Folk liker ikke å bli fortalt hva de skal mene og hvem som fortjener å bli valgt.

Det Spygate eller Obamagate har vist er at den liberale eliten er blitt så arrogant at den bruker etterretningsapparatet og justisvesenet for å hindre at en de misliker, kan bli valgt og når han likevel blir valgt, intrigerer de for å felle ham.

Folk begynner å justere sine sanser. Det de før trodde ikke var mulig, viste seg å være mulig. Det de ser rulles opp overgår det de har sett på film.

De kjenner lukten av noe stort. At Trump var i stand til å trosse disse mektige kreftene, gjør inntrykk på dem. Han har vært under et umenneskelig press.

Det nye høyre kan bare vinne hvis det viser selvbeherskelse og holder en høy standard. Når man blir dårlig behandlet kan det være fristende å lange ut, men det slår bare tilbake.

Journalistene og mediene har sviktet sitt samfunnsoppdrag. Det er vi vitne til daglig. Det er opp til oss å vise den standarden som vi hadde forventet av dem.

Det finnes ingen enkle løsninger. Den type vulgærpropaganda som mediene har spredt om Trump, Bannon, en Farage eller Tommy Robinson, kan bare besvares med seriøs journalistikk.

Løgnene sitter løst, men det er sannhet og hardt arbeid som vinner i det lange løp.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.