Nytt

– Rydd opp i eget land før du belærer Norge! Sylvi Listhaug gir svar på tiltale til den svenske statsråden Anders Ygeman.

Norge tar ikke imot leksjoner fra Ygeman eller andre svenske politikere som i ti år har stukket hodet i sanden og ikke våget diskutere innvandring og dens konsekvenser, sier Listhaug til Aftonbladet:

– Vi tar inte några råd från Sverige, som har en dokumenterat mycket större nynazistisk miljö än Norge. Vi tar heller inte några råd från Ygeman eller andra svenska politiker som i tio år har stuckit huvudet i sanden och inte vågat diskutera invandring och dess konsekvenser, säger hon.

Statsminister Erna Solberg ville invitere til samarbeid mot høyreekstremisme.

– Når nynazister marsjerer i norske gater, både i Fredrikstad og Kristiansand, er det veldig mye svensk å høre, sa statsministeren på en pressekonferanse i Arendal mandag.

– Akkurat Den nordiske motstandsbevegelsen og nynazismen har nok sitt tyngdepunkt og sine beste organisatorer i Sverige. Derfor synes jeg vi skal ha et nordisk samarbeid også, sa statsministeren.

Det provoserte den svenske energistatsråden Anders Ygeman, som gikk til angrep på Solberg på Twitter:

«Gjerne norsk-svensk samarbeid, men regjerer man med Fremskrittspartiet og har utnevnt Sylvi Listhaug til minister to ganger, så kanskje man skal se seg selv i speilet innen man ser over landegrensen.»

Ygeman reagerer på at Solberg «verkar vilja skylla högerextremismen på Sverige» til tross for at «hon själv har bildat regering med Fremskrittspartiet som är ett högerpopulistiskt parti».

– Vi kommer inte undan det faktum att två av de attentat vi har sett har gjorts av norrmän. Och Anders Behring Breivik var medlem i just Fremskrittspartiet under flera år, sier Ygeman til Aftonbladet.

Sylvi Listhaug avviser tvert at Frp bærer ansvar for det avisen kaller «en växande högerextremism».

– Det som hände den 22 juli 2011 var det värsta som hänt i Norge sedan andra världskriget. Massmördaren lämnade vårt parti många år före det eftersom Fremskrittspartiet var alltför sansade.

Listhaug oppfordrer Ygeman til å ta tak i «de svenske tilstandene».

– Det är hög tid att svenska politiker stoppar det svenska tillståndet och får tillbaka lag och ordning.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Les også