Sakset/Fra hofta

Den norske kongefamilien kom til stengt dør da de banket på hos svenskene. Haakon VII, Olav og dronning Maud. Foto: Wikipedia commons

Den svenske regjeringen kjører på med ideologi i stedet for fornuft. Den hevder nazisme er det største problemet i Sverige i dag, men fornekter problemet så snart en slik påstand kommer fra «feil» side.

Sannheten faller den svenske energi- og digitaliseringsministeren Anders Ygeman tungt for brystet når Erna Solberg påpeker det alle kan høre; det er mange svensker blant nazistene når de marsjerer i norske gater. For hvordan kan hun finne på å si noe sånt, når hun har Sylvi Listhaug i egen regjering?

Ygeman møter massiv motbør på hjemmebane. Mange Schillis kommenterer tørt på Facebook:

Ni kanske ska börja med att se er själva i spegeln, så kan ni ju kasta sten i den när ni ändå håller på:

«Den 12 april dök den sextioåttaårige norske kungen Håkon VII iförd norsk generalsuniform och hans familj upp vid gränsen nära Särna. De var jagade av tyskt flyg och tyska trupper som försökte ta kungen till fånga. Kunde kungafamiljen passera genom Sverige på flykt till England?

Per Albin Hansson [Sveriges daværende statsminister] meddelade att kungen skulle interneras omedelbart eftersom tyskarna annars kunde tro att vi var på Norges sida i kriget. Bestört återvände den jagade norska kungafamiljen tillbaka till kriget. Kungen lyckades senare ta sig ut med brittisk hjälp, men den norska kungafamiljens bitterhet mot Sverige skulle sitta i till långt fram i vår tid.»

Historien har en lei tendens til å gjenta seg for den som ikke er villig til å lære av den. Anbefalt lesning for Ygeman kan for eksempel være Eirik Veums «Det svenske sviket» om den Hitler-vennlige kong Gustav V.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Les også