Vindsnurra over de svenske skoger. Illustrasjonsfoto: Svevia.se

Fulle kraftmagasiner, lave strømpriser og prisras på elsertifikat har ført til krisetilstander for den svenske vindkraft-industrien. Svenske medier varsler milliard-tap og konkurser for vindkraft-selskapene.

Dagens Industri forteller om en akutt krise for de svenske vindkraft-selskapene.

Rekordlåga elpriser i kombination med en kollaps för elcertifikaten har utlöst en akut kris för många vindkraftsbolag. Nu hotar miljardförluster och konkurser. Det hävdar branschföreträdare som vädjar till regeringen att snabbt agera.

Energiminister Anders Ygeman aviserar att förslag är på väg, men lägger i övrigt locket på. (Dagens Industribak betalingsmur)

Det er ikke bare den milde vinteren som gjør at vindkraft-investorer i Sverige frykter en fortsatt mild værtype utover senvinteren. Prisen på elsertifikater er nå nede i rundt 16 kr, mens de tidligere ble betalt med over 300 kr. Investorene fortviler.

Priserna på elcertifikat är så låga att systemet nästan spelat ut sin roll enligt experter.

Priserna på elcertifikat har rasat vilket är positivt för konsumenter som får betala lite mindre, men sämre för de elbolag som köpt de tidiga och dyrare certifikaten och räknat in dem i sina avkastningskalkyler. (Byggahus.se)

Elkraftsertifikater er en norsk-svensk støtteordning som ble innført i 2014, og som skal bidra til å øke produksjonen av fornybar kraft i Norge og Sverige. Samlet mål for ny fornybar elektrisitetsproduksjon i det felles elsertifikatmarkedet er 28,4 TWh i år 2020. (regjeringen.no)

 

Kjøp T-skjorten her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.