En sykkelfestival i London, RideLondon, er blitt avslørt av The Times for å ha fotoshoppet en mørkhudet kvinne inn i en reklame for festivalen i håp om å virke mer inkluderende. Fotoshoppingen var ikke engang spesielt god, det hadde sneket seg inn et kne som ikke tilhører noen kropp til høyre for den kvinnelige syklisten .

RideLondon er sponset av forsikringsselskapet Prudential og støttes av Londons borgermester Sadiq Khan.

Bildet viser en gruppe av hovedsakelig mannlige syklister med to kvinner i forkant, hvorav en av dem med innvandrerbakgrunn. Bildet av mennene ble tatt ifjor, men en av kvinnene deltok kun i 2017.

Når man googler bilder fra RideLondon så ser man raskt at det nesten ikke finnes deltakere med innvandrerbakgrunn.

En mørkhudet, kvinnelig syklist, Jools Walker, sier at det falske bildet er «skuffende».

“All I can imagine is a group of white marketing executives looking at this image and thinking: there’s a problem.

“But instead of trying to address why people from these groups don’t see cycling as inclusive, they decide to photoshop in ethnic minority women — badly. They should be embarrassed.”

Etter å ha blitt kontaktet av The Times, innrømmet arrangøren, London Marathon Events, at bildet var blitt komponert ut fra tre forskjellige bilder. De fjernet bildet fra sin nettside og sa at de ikke hadde for vane å fotoshoppe bilder.

“All images are from riders who have participated in sportives at Prudential RideLondon and there was absolutely no intention to mislead,” said Hugh Brasher, the event director.

‘It is not our usual practice to use composite images and this image has been removed from our website.

Ifølge en rapport i forrige måned, så er det visstnok et problem med manglende minoritetsdeltakelse i sykling. Sykkelmiljøet må utfordre stereotypene om at sykling kun er for middelaldrende menn fra middelklassen, menn i lycra, mente man i rapporten.

Image result for ridelondon 2019 fake

Jepp, sånn ser de ut. Feil kjønn og hudfarge, ifølge RideLondon.

Innvandrerdeltakelse skal måles overalt, bortsett fra når det gjelder kriminalitet selvsagt. Det er et problem at de ikke fyller kvoten sin for daglig sykling i London, mener Transport for London.

At present, black, Asian and minority ethnic groups account for about 15 per cent of cycled journeys in London – around two-thirds less than Transport for London (TfL) estimates it could be.

Det er sikkert mye man kan gjøre for å inspirere minoritetene til sykling. Men her må man gå forsiktig frem. Det vil bli ansett som hatkriminalitet hvis man påpeker til en overvektig mørkhudet kvinne på T-banen at hun heller burde sykle.

The Times   Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!