I går hadde Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) en demonstrasjon i Drammen. Her er en video som viser hva som skjedde. Jeg anbefaler alle å se den, heller enn å svelge det andre sier skjedde. Har du dårlig tid, se bare de siste to minuttene (lenken under spoler til der bråket eskalerer).

https://www.youtube.com/watch?v=jnv20RYBsQA&t=8m

Jeg selv (og Sekulær Allianse) har nylig tatt avstand fra en provokasjon Anna Bråten delte på sin egen vegg (og også i forumet vårt). Men i denne talen hennes hører jeg kun religionskritikk. I Norge skal det være lov å kritisere og latterliggjøre enhver tanke og ide og religiøse tekster.

Men på lørdag i Drammen var tilfellet at politiet grep inn for å beskytte en spesifikk religion mot verbal kritikk. Det ser vi tydelig på videoen. En politimann går bort til Anna Bråten og forsøker å nappe Koranen ut av hendene hennes, og Anna Bråten kaster Koranen som en reaksjon på dette. DET SKAL HUN HA LOV TIL Å GJØRE. Og det er politiets plikt å beskytte henne og hennes rett til frie ytringer. Så sier samme politimann at markeringen skal avsluttes «fordi hun kastet Koranen». SKAMMELIG av politiet.

Samfunnet stagnerer uten ytringsfrihet. Og nei, den er ikke til for å beskytte koseprat vi alle er enige i. Vi skal alle sammen legge til rette for og tåle ytringer vi ikke er enige i, og som vi til og med blir kraftig provosert av. Så får vi helle bruke vår egen ytringsfrihet til å gi motstand til ytringer vi ikke liker. Akkurat slik jeg gjorde for noen dager siden med nettopp Anna Bråtens uttalelse om IS-barna (se siste link).

Omtale i Resett.

SIANs egen vinkling (med alle videoene fra markeringen)

Uttalelsen om IS-barna

 

Først publisert på Farjam Movafaghs facebookside.

Movafagh er leder av Sekulær Allianse.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!