– Det er veldig spesielt dersom politiet stanser en politisk demonstrasjon utfra dens politiske budskap, sier Himanshu Gulati, justispolitisk talsmann i Frp til Document.

Politiet avbrøt lørdag en lovlig demonstrasjon Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) gjennomførte i Drammen. Politiet avbrøt demonstrasjonen like etter at en Koran ble kastet på bakken, men nekter for at det var korankastet som var avgjørende.

En video tatt opp av SIAN avslører imidlertid at politimannen som beordrer demoen stoppet, sier følgende: «Når dere klarer å kaste Koranen, da er det over!»

Gulati reagerer på politiets uttalelse:

– Jeg er ikke nødvendigvis enig i SIANs stil, men vi har ytringsfrihet i Norge. Det betyr at politiet ikke kan stanse en demonstrasjon utfra dens politiske budskap.

Gulati tar forbehold om at han ikke var tilstede og ikke kjenner hele forløpet, men sier at politiet må svare for hva de har ment med sin uttalelse.

– Det er veldig spesielt dersom politiet har stoppet demonstrasjonen utfra det politiske budskapet. Jeg har vokst opp med Voltaire-sitatet: «Jeg er uenig i dine meninger, men jeg vil inntil døden forsvare din rett til å hevde dem.»

– Politiets operasjonsleder sier til Document at det slett ikke var korankastet som førte til at demonstrasjonen ble stanset, mens politimannen på videoen utvetydig viser til kastingen av Koranen som begrunnelse. Dette henger jo ikke i hop?

– Politiet må svare for dette. Dere bør absolutt stille politiet det spørsmålet, sier Himanshu Gulati.