En 59-årig mann bosatt i Oslo er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep og vold mot sine to sønner gjennom flere år. Flere tilfeller av vold skal ha skjedd «i Oslo, i Uganda og/eller andre steder», ifølge tiltalen.

Mannen, som har innvandrerbakgrunn, risikerer opptil 21 års fengsel.

– Han benekter straffskyld for alle anklager. Det er grove og stygge anklager etter et samlivsbrudd. Det er veldig tungt for ham, sier mannens forsvarer, advokat Ali Reza Afshar, til NTB.

Begge sønnene var under 10 år da de skal ha blitt utsatt for de seksuelle overgrepene. De skal ha funnet sted både i hjemmet og andre steder.

Overgrepene mot sønnene, som er født på midten av 2000-tallet, har ifølge påtalemyndigheten skjedd i perioden 2013 til september 2016.

Mannen er også tiltalt for å ha utøvet vold mot sønnene ved gjentatte anledninger.

«I perioden fra 2013 til september 2016 i [adresse] i Oslo, i Uganda og/eller andre steder, utøvet han ved gjentatte anledninger vold mot og/eller krenket sin sønn [NN], født [dato], ved at han blant annet:

  • Flere ganger slo han på overkroppen og/eller på beina og/eller slo han med belte på overkroppen og/eller baken og/eller beina og/eller dyttet han så han falt og/eller sparket han i beina og/eller snakket nedsettende til han eller lignende.
  • Ved en anledning holdt rundt halsen hans og løftet han opp fra gulvet.
  • Ved en anledning ga han og broen [NN] boksehansker og sa at de skulle sloss.
  • Ved flere anledninger utsatte hans bror [NN] for vold og krenkelser i hans
    påsyn.»

Oslo tingrett har satt av fire dager til saken. Tiltalen er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂