Illustrasjonsfoto.

En 51 år gammel mann må tirsdag møte for Oslo tingrett, tiltalt for voldtekt og grov mishandling av sin kone og grov mishandling av deres syv barn gjennom 18 år.

Han skal blant annet ha kontrollert og isolert sin kone ved å nekte henne å gå ut alene og hindre henne i å lære seg norsk.

Det er en svært alvorlig tiltale 51-åringen, som etter alt å dømme har marokkansk bakgrunn, må svare for.

Han skal ha brukt trusler, tvang, frihetsberøvelse og vold mot sin ektefelle og syv barn. Barna ble utsatt for grov mishandling fra de var babyer – noen helt til de var over 20, ifølge tiltalen.

I en treårsperiode frem til høsten 2017 skal 51-åringen jevnlig ha voldtatt sin daværende ektefelle «til tross for at hun gråt og sa ‘nei’, ‘slipp meg’, ‘jeg vil gå ut til barna mine’, ‘jeg vil ikke’ eller lignende»,  Videre «utnyttet han den frykten og usikkerheten han hadde skapt hos henne som følge av at han mishandlet henne fysisk og psykisk».

Varte i 18 år

Marerittet skal ha pågått i 18 år – fra 1999 til oktober 2017. I hele perioden skal han jevnlig ha mishandlet sin daværende ektefelle ved vold, tvang, trusler og nedsettende og krenkende uttalelser, i deres bolig og andre steder i Oslo, samt i Marokko.

Fra tiltalen:

«Volden bestod blant annet i at han slo henne med flat og/eller knyttet hånd i ansiktet og/eller mot hodet, stakk henne med nåler, kløp henne og spyttet henne i ansiktet. Tvangen bestod blant annet i at han kontrollerte og isolerte henne ved å nekte henne å gå ut alene og forhindre henne fra å lære seg norsk. Han kontrollerte hennes telefonbruk og hvem hun hadde kontakt med. Han tvang henne til å si at hun var sinnssyk og/eller lignende i samtale med leger og NAV.»

De krenkende og nedsettende uttalelsene bestod blant annet i at han gjentatte ganger skrek til henne, sa at hun var dum, syk, analfabet, ikke verdt noe og lignende utsagn.

Mishandlet fra de var babyer

Barna fikk også gjennomgå ifølge tiltalen, flere av dem fra de var babyer, samtlige helt til oktober 2017.

En datter født i våren 2003 ble jevnlig mishandlet fra «ca 2004» til oktober 2017, både i Oslo og i Marokko ved vold, tvang og nedsettende og krenkende uttalelser.

«Volden bestod blant annet i at han gjentatte ganger slo henne med flat hånd og/eller en stokk og/eller en sko i ansiktet og/eller på kroppen, dro henne i håret, sparket henne på rumpa, tråkket henne i skrittet samt kløp henne i armen og/eller på låret.

De nedsettende og krenkende uttalelsene bestod blant annet av at han skrek til henne, kalte henne irriterende, dum og ubrukelig eller lignende. Tvangen bestod blant annet i at han låste henne inne på et rom.»

En sønn født høsten 2004 ble ifølge tiltalen mishandlet ved vold, tvang og nedsettende og krenkende uttalelser fra 2005 til 2017:

«Volden bestod blant annet i at han gjentatte ganger slo ham med flat hånd i ansiktet, i hodet, på armene og/eller på låret samt slo ham med en stokk og/eller en sko på kroppen, sparket ham på rumpa og kløp ham i låret. De nedsettende og krenkende uttalelsene bestod blant annet i at han gjentatte ganger skrek og/eller ropte til ham og sa at han var dum eller lignende.

Tvangen bestod blant annet i at han ved flere anledninger låste ham inne på et rom.»

Slo med hånd, sko, belte

Og slik fortsetter det: En datter som nå er 26 år skal ha blitt utsatt for farens vrede fra hun var seks år

Han skal ha slått henne med flat hånd i ansiktet, og med sko og kabel eller belte på kroppen. Han skal gjentatte ganger ha skreket til henne, kalt henne drittunge, at hun var dum, og at hun aldri ville få seg en utdannelse. Også hun ble låst inne.

En nå 22 år gammel datter skal ha blitt mishandlet fra hun var tre år. Hun ble slått med flat hånd i ansiktet, med en stokk eller et belte. Hun ble sparket på kroppen og dratt i håret.

Han skal gjentatte ganger ha skreket til henne at hun aldri ville få til noe i livet. Tvangen bestod blant annet i at han låste henne inne på et rom.

En sønn født i 2002 ble jevnlig mishandlet fra «ca 2003».

«Volden bestod blant annet i at han slo ham med flat hånd i ansiktet, sparket han på rumpa, slo ham med stokk og/eller en sko på kroppen.

De nedsettende og krenkende uttalelsene bestod blant annet i at han gjentatte ganger skrek til ham og kalte han dum, narkoman eller lignende. Tvangen bestod blant annet i at han ved flere anledninger låste ham inne på et rom.»

«Jeg skal drepe deg»

En nå 19 år gammel sønn skal ha blitt mishandlet fra han var rundt ett år .

«Volden bestod blant annet i at han gjentatte ganger slo ham med flat hånd i ansiktet og/eller på kroppen, slo ham med en stokk, et belte og/eller sko på kroppen og spyttet på ham Truslene og de nedsettende og krenkende uttalelsene bestod i at han gjentatte ganger skrek til ham, kalte ham dum, narkoman og/eller lignende samt truet ham ved å si ‘jeg skal drepe deg’ eller lignende mens han slo.

Tvangen bestod blant annet i at han ved flere anledninger låste ham inne på et rom.»

Også en nå ni år gammel sønn ble ifølge tiltalen mishandlet fra han var baby.

«Volden bestod blant annet i at han gjentatte ganger har slo ham med flat hånd i ansiktet og/eller på lårene, samt kløp ham i rompa.

De krenkende og nedsettende uttalelsene bestod i at han gjentatte ganger skrek til ham og kalte ham dum og/eller lignende.»

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Kristin Røhne.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.