Stillbilde: YouTube.

En klok Facebook-venn er lei hele Eid Mubarakkeriet fra det offisielle Norge.

Jeg er også lei.

Det er mellom 153.000 og 160.000 personer registrert i islamske trossamfunn i Norge. Av en befolkning på totalt 5 millioner.

Religionen som hylles – islam – er ingen stor og betydningsfull religion i Norge. Tilhengerne er ingen stor og betydningsfull gruppe i Norge.

Den største minoritetsreligionen utenom Den norske Kirken er Den katolske kirken, med sine vel 160.000 medlemmer – mange fra den største innvandrergruppen i Norge, polakker. Det er rundt 100.000 polakker i Norge.

En hører aldri noen myndighetsperson eller offentlig institusjon ønske disse til lykke med sine høytider.

Heller ikke jøder, buddhister, bahaier, hinduer eller sikher får denne type oppmerksomhet fra det offisielle Norge som den marginale religionen islam får.

Jeg er litt lei av dette fjolleriet fra folk som ikke kjenner hverken islam, sin egen eller noen annen religion.

Kommentér gjerne. Men ikke før du hat lest hele og forstått at dette ikke er et utfall mot muslimer, men en kritikk av norske myndigheter og offentlige personers lemfeldige omgang med religionen islam.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.