Snorre B ligger i blokk 34/4 på Snorrefeltet vest av Florø. Foto Harald Pettersen / Equinor / NTB scanpix

Det var onsdag kraftig røykutvikling på Equinors plattform Snorre B. 121 personer som var om bord gikk i livbåtene, men er nå tilbake i boligkvarteret.

Det opplyser Equinor i en pressemelding.

– Ingen er skadd, og vi sørger for at de har det bra, sier talsperson Morten Ek i Equinor til NTB.

Røykutviklingen oppsto i prosessanlegget på plattformen, noe som innebærer at det ikke er i nærheten av boligkvarteret.

– Det er en situasjon hvor vi har behov for å få mer informasjon om hva som skjer på stedet det ryker fra. Vi har et innsatslag om bord, med brannvernressurser og helseberedskap, som går inn i situasjonen, sier han.

Equinors alarmsentral ble varslet om hendelsen klokka 13.15 onsdag.

Bedring

Ifølge politiet kan det se ut til at situasjonen på plattformen er i ferd med å bedre seg.

– Allerede 14.30 var fargen på røyken i ferd med å skifte farge fra mørk til lys og det er jo et godt tegn. De mener de skal klare å håndtere dette selv der borte, sa operasjonsleder Per Algerøy i Vest politidistrikt ved 15.40-tiden.

Ikke normal produksjon

Ifølge Equinor er det ikke normal produksjon på plattformen, men det foregår for tiden reparasjonsarbeid der.

– Dermed er det ikke fare for at olje og gass antennes på samme måte som det ellers ville vært. Vi tar likevel situasjonen på største alvor, sier Ek.

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge har sendt helikopter.

– Det er blitt satt inn masse ressurser på dette og redningshelikopteret vårt er kommet fram på stedet, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS Sør-Norge.

Mottak i Florø

Politiet forbereder seg på en eventuell evakuering.

– Vi har fått beskjed om å gjøre klart et evakueringsmottak på Florø dersom det blir aktuelt å evakuere. Vi har nå gjort klart apparatet og avventer situasjonen, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Rebnord til NTB.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂