Det har i løpet av kort tid blitt rapportert tre tilfeller der ukjente menn har forsøkt å kidnappe jenter på åpen gate. En ni år gammel jente unnslapp i Narvik onsdag, en 20 år gammel kvinne ble forsøkt dratt inn i en bil på Sola torsdag, og det samme skjedde med to 16 år gamle jenter i Florø sentrum lørdag kveld.

At jenter og kvinner blir forsøkt kidnappet å åpen gate er et alvorlig angrep på kvinners bevegelsesfrihet og det man kan kalle den sivile fred.

Politiet opplyser om at mennene var lyse i huden og snakket norsk. De var mellom 30 og 40 år gamle, har jentene forklart til politiet.

Operasjonslederen forteller at de ser alvorlig på hendelsen.

– Vi etterforsker saken og er interessert i alle opplysninger om episoden, sier Harlem.

Ifølge operasjonslederen har jentene det etter forholdene bra, og de vil bli avhørt i løpet av dagen.

Setter ikke sakene i sammenheng

Onsdag kveld ble en ni år gammel jente forsøkt dratt inn i en bil av en ukjent bil i Narvik, skriver Fremover. Ifølge avisen klarte hun å unnslippe ved å hoppe ut av bilen da den måtte stoppe i et lyskryss.

Torsdag kveld ble en 20 år gammel kvinne forsøkt dratt inn i en hvit bil på Sola, ifølge Aftenbladet. Da kvinnen gikk av bussen, skal to store menn ha kommet ut av skyvedøra på bilen og tatt tak i armene henne, skriver avisen. En mann som luftet hunder oppfattet hva som skjedde og han skal ha fått hundene til å true mennene, som da skal ha sluppet tak.

Operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt har foreløpig ikke tatt stilling til om det er noen sammenheng mellom sakene.

– To jenter forsøkt kidnappet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂