Nytt

Etter 30 år i partiet, melder Ulf Leirstein seg ut av Frp. Han oppgir både personlige og politiske grunner: «FrP har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg alt for mange kompromisser som svekker partiet for mye.»

– Jeg har i dag etter 30 år som medlem, meldt meg ut av Frp. Det har vært en tøff og lang prosess å komme til denne beslutningen, opplyser Leirstein.

Han er i dag en av to Frp-representanter på Stortinget som er innvalgt fra Østfold.

Leirstein trakk seg i fjor fra alle tillitsverv i partiet etter påstander om at han hadde foreslått trekantsex med en femtenåring overfor et kvinnelig partimedlem. Han skal også ha sendt porno til et 14-årig partimedlem.

I et innlegg på egen facebookside viser Leirstein til presseoppslagene om dette:

«Det siste året har vært vanskelig. Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for. Uthengingen i media og negativt fokus også på andre saker utenfor min kontroll har vært en påkjenning jeg ikke tror media er klar over betydningen av for en familie. Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det og holdt fokus på å gjøre jobben min som folkevalgt representant.

Jeg melder meg derfor ut av FrP og håper at dette kan roe situasjonen for partiet, for meg og for min familie.»

Men han viser også til Frps politiske utvikling:

«Utmeldingen handler også om politikk. FrP har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg alt for mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener FrP trenger en tydeligere FrP-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid. Jeg ønsker allikevel FrP alt godt og håper man finner sterkere tilbake til det ekte FrP.»

Leirstein sitter stortingsperioden ut, den slutter i 2021. Etter det ser han frem til å kunne bruke kreftene og erfaringene sine på en jobb i det sivile, skriver han.

Til media skriver han: «Det jeg har å si om min utmelding står i dette innlegget. Jeg kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer. Forventer at dette blir respektert og at dere ikke kontakter meg om dette.»