Nytt

Uten teksting

Med engelske undertekster

Arkitekten som var ansvarlig for restaureringen av Notre Dame i 13 år, Benjamin Mouton, forstår ingenting av den eksplosive brannen. Han sier flere interessante ting i dette klippet: For det første at gammel eik ikke brenner lett, noe som er blitt tatt som en gitt sannhet. Tvertimot. Gammel eik blir hard som sten og det skal svært mye til for å antenne det. Det vet alle har hatt med eik å gjøre.

Dernest sier han at hele det elektriske anlegget ble skiftet ut på 90-tallet. Alt. Han kan garantere at det ikke har vært en kortslutning. Systemene ble modernisert så de var i overensstemmelse med gjeldende normer.

Det er to vakter utplassert døgnet rundt som passer på brannalarmene og ringer brannvesenet umiddelbart.

Arkitekten får spørsmål om: Hva kan ha skjedd, hvordan kunne brannen utvikle seg så eksplosivt?

Arkitekten blir rådvill. Du ser at han er på nippet til å si noe, men han tar seg i det og forblir taus. Ordet antenning blir ikke ytret selv om det ligger som en tåke over samtalen. I stedet sier en annen: -Kan det ha vært noe galt med varslingsanlegget?

-I prinsippet kan alt skje, svarer arkitekten.

I prinsippet, men det forklarer ikke hvorfor brannen oppsto og farten.

 

Tips og hjelp: Steen Raaschou

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her