Tysk politi ledsager 50 avviste afghanske asylsøkere ombord i et deportasjonsfly ved lufthavnen i Frankfurt den 14. desember 2016. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix.

Rundt en tredjedel av de avviste asylsøkerne som blir uttransportert fra Tyskland, kommer tilbake, forteller kilder hos sikkerhetsmyndighetene i den tyske delstaten Baden-Württemberg til Die Welt.

Det finnes ikke statistikk på feltet, så andelen er et estimat innhentet hos tjenestepersoner hos innvandringsmyndighetene, skriver den tyske avisen.

Returfrekvensen er svært avhengig av hvor de avviste asylsøkerne blir deportert:

Et foreløpig resultat av denne undersøkelsen har vist at det sannsynligvis er mellom fem og ti prosent av den som deporteres til opphavslandet, som siden returnerer. Når det gjelder Dublin-returer, er den tilsvarende andelen sannsynligvis mellom 30 og 40 prosent.

De såkalte Dublin-returene skjer til andre europeiske land, som asylsøkerne har kommet til før de har nådd Tyskland.

Armin Schuster (CDU), som er leder i Forbundsdagens innenrikskomité sier til Die Welt at man ikke kan akseptere at en Dublin-retur simpelthen resulterer i at den utviste skaffer seg en bussbillett tilbake til Tyskland.

Bild skrev tirsdag om en planlagt deportasjon av åtte personer som endte med uttransport av kun én. Med tanke på at de færreste avviste asylsøkerne rent faktisk blir transportert til hjemlandet, er asylsøkernes risiko for å bli sendt ut av Europa etter ankomst nesten null.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.